Računalništvo, telefonija
Igre
26.01.2023 07:02

Deli z drugimi:

Share

Volkovi in Contentplanet s polnim izkupičkom prvega vikenda BOFX CS:GO SDP

Prvi tekmovalni vikend slovenskega državnega prvenstva v Counter Strike: Global Offensive, ki ga omogoča BOFX blagovna znamka Big Bang, je za nami.

Ekipe, ki so se uspele uvrstiti v redni del lige, so: Cyber Wolves, Sneaky Foxes, Si.Army, Contentplanet, Kripli, Atlantis, Agregat10 in iSucks.

Prvi tekmovalni dan smo lahko na prenosu spremljali tekmo med Kripli in Sneaky Foxes, kjer so slednji morali priznati premoč nasprotne ekipe, ki jih je v vseh prvinah igre nadigrala, in kljub temu, da so se trudili, je bil končni rezultat 16:3 za Kriple.

Druga tekma, ki smo jo spremljali na prenosu otvoritvenega dne, je bila med CWE in iSucks, ki je postregla z dosti bolj zanimivim prvim polčasom, ki se je končal z rezultatom 10:5 v korist CWE. V drugem delu tekme na mapi Vertigo, niso CWE prepuščali ničesar naključju in suvereno pripeljali tekmo do konca, končni rezultat je bil 16:8 za volkove.

Toliko bolj zanimiv za gledalce pa je bil drugi dan in že prva tekma med Sneaky Foxes in Atlantis je postregla s kar tremi podaljški. Atlantis je dvakrat uspel pobegniti na 4 runde razlike, a je pri rezultatu 15:11 z neverjetnim ACE-om PurpleB dvignil moralo ekipe in lisice so izenačile na 15:15 ter izsilile podaljšek. Do samega konca smo videli izmenjavanje v vodstvu in trojne podaljške, po katerih so na koncu le slavile lisice z rezultatom 25:23.

Druga tekma na prenosu je bila med CWE in ekipo vojakov slovenske vojske Si.Army, ki so favoriziranim volkovom uspeli vzeti presenetljivih 11 rund in na koncu izgubili s 16:11.

Tretji in hkrati zadnji tekmovalni dan prvega vikenda BOFX CS:GO SDP se je začel s tekmo med Contentplanet in iSucks, kjer so slednji morali priznati boljšo taktično pripravljenost in uigranost ekipe Contentplanet, ki je na koncu slavila s 16:7 na mapi Ancient.

Zadnja tekma vikenda je potekala na mapi Overpass med Si.Army in Atlantisom. Znova so bili Atlantis tisti, ki so zapravili veliko prednost (15:9) in dopustili nasprotniku, da izsili podaljške. Vojaki so nadoknadili 6 rund razlike ter izenačili na 15:15. V podaljških pa so očitno več motivacije in volje našli igralci ekipe Si.Army saj so že v prvem podaljšku uspeli zmagati z rezultatom 19:16.

Prvi vikend je za nami in nekako se že rišejo obrisi ekip, ki se bodo potegovale za končnico. Ne smemo pa pozabiti, da je do konca ligaškega dela tekmovanja še 11 krogov in marsikaj se lahko še zgodi.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
EŠZS e-šport

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem E-športna zveza Slovenije (EŠZS)
Za več informacij so vam na voljo pri E-športna zveza Slovenije (EŠZS)
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem E-športna zveza Slovenije (EŠZS)? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več