Računalništvo, telefonija
08.10.2010 17:15
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lokalne volitve: Volilni molk tudi na socialnih omrežjih!

Lokalne volitve: Volilni molk tudi na socialnih omrežjih!
Lokalne volitve: Volilni molk tudi na socialnih omrežjih!

Lokalne volitve, ki bodo v Sloveniji potekale 10. oktobra 2010, so namenjene volitvam županov občin, članom občinskih svetov ter članom v svetih četrtnih, krajevnih in vaških skupnosti. Ker so volitve to nedeljo, se bo danes natančno ob polnoči uradno zaključila volilna kampanja. To pomeni, da bo pričel veljati volilni molk. Tega bo potrebno spoštovati vse do nedelje, 10.10.2010, do 19. ure, ko se bodo zaprla vsaj volišča po državi.

V čas volilnega molka je prepovedana vsakršna dejavnost, ki bi volivce navajala h glasovanju za enega od kandidatov ali katero od političnih strank. To vključuje, verjeti ali ne, celo vse bolj priljubljena socialna omrežja, kot so na primer Facebook, Twitter in MySpace. Na ministrstvu za javno upravo pojasnjujejo, da zakon sicer izrecno ne ureja volilnega molka na spletu, a je mogoče tu potegniti vzporednice z ureditvijo, ki sicer velja za plakatiranje.

Če se želite v luči lokalnih volitev povsem izogniti morebitnim nevšečnostim s slovenskimi organi pregona, vam svetujemo, da od sobote do nedelje do 19. ure na lastnem profilu ne objavljate sporočil, ki so povezana s slovenskimi lokalnimi volitvami. Profili Računalniških novic tu niso izjema. Že objavljene vsebine lahko seveda obdržite.

Za kršitev so namreč predvidene globe v višini od 800 do 1200 evrov za organizatorja volilne kampanje, od 150 do 300 evrov za odgovorno osebo organizatorja volilne kampanje in od 120 do 200 evrov za posameznika.


Prijavi napako v članku