Poslovne rešitve
05.01.2023 17:09

Deli z drugimi:

Share

Vizija podjetja Samsung, ki jo predstavlja na sejmu CES® 2023, je več umirjenosti s povezanimi napravami

Samsung je predstavil strategijo in zavezo, da izpolnil obljubo povezane izkušnje in prispeva k bolj trajnostni prihodnosti

Družba Samsung Electronics je ob začetku sejma CES® 2023  predstavila svojo vizijo za mirnejši jutri povezan z vrhunskimi tehnologijami, ki izboljšujejo življenje uporabnikov z zagotavljanjem pametnejših in bolj intuitivnih izkušenj. Na novinarski konferenci na sejmu CES® 2023 so Samsung in njegovi ključni partnerji skupaj predstavili podrobnosti o tem, kako nameravajo zgraditi bolje povezan svet in hkrati prispevati k bolj trajnostni prihodnosti.

Jong-Hee (JH) Han, generalni direktor in vodja oddelka DX (Device eXperience) pri družbi Samsung Electronics, je odprl predstavitev družbe na sejmu CES in poudaril strategijo za izpolnitev obljube o povezani izkušnji na ključnih stičnih točkah našega življenja – v naših domovih, avtomobilih in pri delu. Hkrati pa si družba prizadeva tudi za bolj trajnostno prihodnost. Strategija, predstavljena na novinarski konferenci, se osredotoča na cilj podjetja, da v naš povezani svet vnese mir, tako da bodo naprave in inovacije resnično omogočale boljše, bolj osebne in bolj intuitivne izkušnje. V ta namen se Samsung osredotoča na nemoteno povezovanje naprav in oblikovanje izdelkov, ki omogočajo bolj trajnostno vsakodnevno uporabo tehnologije.

“Zavedamo se, da je naša vizija velika,” je dejal generalni direktor JH Han. “Gre za reševanje resničnih izzivov danes ter razumevanje prihodnjih potreb in želja potrošnikov. Za to bodo potrebni čas, inovacije in sodelovanje s partnerji po vsem svetu. Vendar smo se zavezali, da bomo to dosegli, in že smo začeli.”

Samsung vključuje trajnost na vseh ravneh

Poudarili so, da se podjetje še naprej prednostno ukvarja z okoljem s kombinacijo trajnostnih ciljev, inovativnega oblikovanja izdelkov in strateških partnerstev, da bi se spoprijeli s stalnimi izzivi našega planeta. Zato bodo do leta 2050 celotno podjetje svoje potrebe po električni energiji zadovoljilo z obnovljivo energijo in doseglo neto ničelne emisije ogljika. Oddelek DX bo do leta 2027 prešel na 100-odstotno obnovljivo energijo in do leta 2030 dosegel neto ničelne emisije ogljika.

Samsung je za uresničitev trajnostnih ciljev podjetja predstavil, kako bo vsakodnevna trajnost – vgradnja trajnostnih funkcij v najbolj priljubljene izdelke in storitve podjetja – prispevala k bolj zdravemu okolju. To vključuje ustvarjanje bolj trajnostnih izdelkov z inovativnim oblikovanjem materialov in energetsko učinkovitostjo.

“Z vključevanjem trajnosti v izkušnje z izdelki lahko mi in številni ljudje po svetu, ki uporabljajo naše izdelke, prispevamo k bolj zdravemu planetu.,” je dejala Inhee Chung, podpredsednica Centra za trajnostni razvoj podjetja Samsung. “Zato so nekateri naši najbolj priljubljeni izdelki zdaj tudi najbolj trajnostni.”

Samsung je najavil, da številni njegovi televizorji in pametni telefoni uporabljajo reciklirane materiale, vključno z reciklirano plastiko iz zavrženih zaključnih mrež, medtem ko njegovi gospodinjski aparati, pomnilnik in čipi za radijska omrežja 5G prispevajo k varčevanju z energijo za stranke. Poleg tega Samsung povezane storitve, kot sta SmartThings Energy in AI Energy Mode, pomagajo potrošnikom varčevati z energijo in zmanjševati stroške, hkrati pa zmanjšujejo njihov splošni vpliv na podnebje.

Samsung si je oder delil tudi s podjetjem Patagonia, vodilnim svetovnim proizvajalcem oblačil za prosti čas, s katerim sta razpravljala o partnerstvu za boj proti mikroplastiki – drobnim delcem, ki jih pogosto najdemo v oblačilih in se s pranjem sprostijo v oceane, jezera in reke. Vincent Stanley, direktor filozofije pri družbi Patagonia, je na tiskovni konferenci govoril o tem, kako sta podjetji razvili novo tehnologijo pranja, imenovano Less Microfiber Cycle[1], ki je trenutno vključena v Samsung pralne stroje in lahko zmanjša sproščanje mikroplastike med pranjem za 54 %[2]. Podobno kot cikel Less Microfiber Cycle sta Samsung in Patagonia pred kratkim razvila tudi nov filter Less Microfiber Filter[3], ki zmanjšuje izpust mikroplastike, saj preprečuje, da bi ta ob koncu cikla pranja ušla v ocean.

Medtem je James Kwon, produktni vodja, ENERGY STAR za potrošniško elektroniko pri ameriški agenciji za varstvo okolja (EPA), sporočil, da je Samsung izkušnja povezanega doma s sistemom SmartThings prvi sistem za upravljanje energije pametnega doma na množičnem trgu, ki je pridobil prestižni certifikat ENERGY STAR SHEMS. Samsung pri svojih trajnostnih prizadevanjih še naprej sodeluje z različnimi zainteresiranimi stranmi. Pridružil se je organizaciji Carbon Trust in drugim tehnološkim voditeljem pri razvoju prve specifikacije v industriji za merjenje, obračunavanje in dekarbonizacijo emisij, povezanih s povezanimi napravami, medtem ko jih uporabljajo stranke.

Povezan dom in povezano življenje, ki temelji na priročnosti

Samsung je podrobno opisal načrte za uresničitev povezane izkušnje danes in v prihodnosti. Jaeyeon Jung, izvršna podpredsednica in vodja oddelka SmartThings, je na tiskovni konferenci podjetja poudarila, kako funkcije, kot sta SmartThings Home Monitor in SmartThings Pet Care, prinašajo udobje v povezano izkušnjo s spremljanjem in deljenjem opozoril za vse, kar ni običajno – za ljudi in domače živali. Te storitve, ki jih spodbuja Samsung Smart TV, so eden od številnih načinov, kako Samsung in povezana platforma SmartThings ustvarjata še pametnejši dom.

Ključni element te vizije je večja interoperabilnost, ki potrošnikom omogoča, da povežejo več svojih naprav, ne glede na to, ali so Samsung ali partnerske blagovne znamke. Ker si industrija prizadeva za novo raven združljivosti s standardom za pametni dom Matter, je Samsung izrazil svojo zavezanost tej filozofiji partnerstva. SmartThings je bila ena prvih blagovnih znamk, ki je sprejela standard Matter, Samsung pa je ustanovni član zveze HCA (Home Connectivity Alliance).

Na novinarski konferenci CES je Samsung napovedal tudi najnovejšo inovacijo za pametni dom, in sicer postajo SmartThings Station – svoj prvi izdelek, ki ima že od samega začetka vgrajeno podporo za Matter. Gre za priročen, nov način za začetek izkušenj SmartThings doma in lažjo interakcijo s povezanimi napravami. SmartThings Station Samsungov brezžični polnilnik spremeni v pametno domače vozlišče, ki lahko s pritiskom na gumb[4] brez težav spremeni stanje vašega doma.

Poudarek na povezanih izkušnjah se je razširil tudi na razkritje novih partnerstev, vključno z napovedjo razširjenega sodelovanja s Philips Hue. Jasper Vervoort, višji podpredsednik in generalni direktor podjetja Philips Hue, je razpravljal o novem načinu sinhronizacije vsebin s televizorjev Samsung z razsvetljavo Philips Hue prek aplikacije Philips Hue Sync TV, ki jo je mogoče prenesti iz trgovine z aplikacijami na televizorjih Samsung. To je prva rešitev za sinhronizacijo razsvetljave in vsebine iz televizorjev Samsung brez dodatne strojne opreme.

Ker je povezanih več naprav kot kdaj koli prej, je Samsung tudi podrobno opisal, kako bodo inovacije na področju varnosti in zasebnosti ključnega pomena pri vzpostavljanju ekosistemov povezanih naprav. Podjetje bo izkušnje z varnostjo naprav dvignilo na naslednjo raven s prihajajočo rešitvijo Samsung Knox Matrix, ki bo priročno in varno sinhronizirala podatke med napravami, hkrati pa varovala občutljive informacije z večplastnim vzajemnim nadzorom, ki ga omogoča tehnologija veriženja podatkovnih blokov.

Povezana izkušnja se razširja tudi na pot na delo. Marcus Futterlieb iz podjetja Harman je predstavil načrte podjetij Samsung in Harman, da v izkušnjo v kabini (ICX) vneseta novo raven inteligence, personalizacije in udobja. Osrednji del teh prizadevanj je sistem Harman Ready Care, ki s pomočjo algoritma strojnega učenja zbira in obdeluje podatke iz senzorjev v avtomobilu za merjenje zaspanosti in raztresenosti voznika ter zagotavlja prilagojene posege za zmanjšanje tveganj in izboljšanje počutja voznika.

Vizija za prihodnost

Podjetje je predstavilo tudi inovacije in tehnologije naslednje generacije, ki uporabljajo najnovejšo umetno inteligenco. Izkušnje, ki jih omogoča prostorska umetna inteligenca, kot je JetBot AI+, postavljajo temelje za boljše izkušnje na domu, ki so prilagojene dimenzijam in okolju vašega prostora.

Samsung je predstavil tudi način Relumino, ki bo letos na voljo na izbranih televizorjih Samsung Neo QLED 8K in 4K 2023, da bi omogočil ogled vsebin ljudem z okvaro vida. Način Relumino poudari obrise ter izboljša kontrast in barve, tako da je vsebina jasnejša in lažje za gledanje[5]. Poleg tega je Samsung pokazal tudi nov par očal Relumino, ki je prvič debitiral na sejmu CES 2018 v okviru svojega programa za pospeševanje zagonskih podjetij C-Lab project, ter svojo mobilno aplikacijo, ki omogoča prijetnejšo in bolj prilagojeno vizualno izkušnjo na vsakem zaslonu.

Za več informacij obiščite Samsung.com

Dostopnost do produktov in storitev je odvisna od posameznega tržišča.


[1] V Evropi je že na voljo za pralne stroje Samsung, februarja bo na voljo tudi v Koreji, kmalu pa tudi v ZDA.

[2] Testirano z 2 kg 100 % poliestrskih jopičev s kapuco, primerjava cikla Synthetics na Samsungovem konvencionalnem modelu evropskega pralnega stroja WW4000T in cikla Less Microfiber na pralnem stroju WW7000B. Rezultati se lahko razlikujejo glede na oblačila in okolje. Preizkušeno v laboratoriju Ocean Wise Plastics Lab.

[3] V Evropi bo na voljo v prvi polovici letošnjega leta.

[4] Na voljo z aplikacijo SmartThings v napravah Android ali iOS. Potrebna je povezava Wi-Fi.

[5] Način Relumino je namenjen tistim, ki trpijo zaradi hude izgube ostrine vida (vir: WHO, World report on vision, 2019) in simptomov zamegljenega vida. Nekatere funkcije bodo morda podprte kesneje, razpoložljivost storitev pa v času nakupa tega izdelka morda še  ne bo na voljo. Način Relumino se uporablja za modele televizorjev QN80C, QN90C, QN800C, QN900C in deluje samo na virih, ki so zagotovljeni prek DTV in HDMI. Način ne deluje na drugih virih, OTT itd.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več