Telefoni
12.01.2013 17:41
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Visokotehnološke igračke, ki jih letos morate imeti

Izbira novih elektronskih „igrač“ bo v letošnjem letu več kot pestra, za kar bodo poskrbela podjetja Google, Microsoft, Apple in Samsung. Ker njihove maloprodajne cene seveda ne bodo ravno nizke, bo zanje potrebno pričeti varčevati že danes.
Tudi v letošnjem letu bo potekal neizprosen boj med podjetjema Apple in Samsung.
Tudi v letošnjem letu bo potekal neizprosen boj med podjetjema Apple in Samsung.

Letošnje leto bo ljubiteljem elektronskih napravic prineslo bogato paleto izdelkov, ki se jim bodo le stežka uprli. Za največ novosti bodo tudi letos poskrbeli giganti na področju zabavne elektronike, kot so Google, Microsoft, Apple in Samsung. Izbira novih elektronskih „igrač“ bo v letošnjem letu več kot pestra, zato bo potrebno pričeti varčevati že danes, saj njihove maloprodajne cene seveda ne bodo ravno nizke.

Google Glass

V letošnjem letu se bomo zagotovo le stežka uprli večpredstavnostnim očalom Glass podjetja Google. Ta bodo namreč omogočala prenos novic s spleta, pregledovanje sporočil prijateljev in celo navigacijo. Poleg tega jih bo mogoče povezati še s pametnimi mobilnimi telefoni Android ter preko njih kar z govorom upravljati z večpredstavnostnim predvajalnikom, s klici, z digitalnim fotoaparatom in podobno. Za povezavo v splet bodo imela na voljo tako povezavo 3G kot 4G. Ker bodo Googlova očala opremljena s priročno kamero, bodo ta omogočala še „osebno“ fotografijo in video. Novost naj bi bila naprodaj predvidoma konec leta.

Microsoft Xbox 720

Microsoft naj bi letos poleti ponudil v prodajo igralno konzolo Xbox 720, ki naj bi dodobra „pretresla“ trg igralnih konzol, saj naj bi se pobahala s precej bolj realnim izrisom slik, kakovostnejšim zvokom in prenovljenim krmilnim sistemom Kinect 2. Slednji bo v primerjavi s predhodnikom natančnejši ter bo ponujal stereo sliko, boljšo prepoznavo zvoka, izboljšano kamero RGB in samostojno strojno opremo za preračunavanje podatkov. Največja „prednost“ krmilnega sistema Kinect 2 bo podpora za štiri uporabnike. Za Microsoftovo igralno konzolo Xbox 720 naj bi bilo potrebno odšteti nekaj manj kot 250 evrov.

Apple iPhone 5S

Podjetje Apple naj bi letos ponudilo v prodajo naslednika pametnega mobilnega telefona iPhone 5. Tu bo po vsej verjetnosti šlo za mobilni telefon iPhone 5S (ali iPhone 6), ki bo opremljen z boljšo oziroma kakovostnejšo kamero za videokonference, zmogljivejšo baterijo, brezstično tehnologijo NFC in visokokakovostnim zaslonom IGZO. Ta bo za shranjevanje podatkov ponujal do 128 gigabajtov prostora in bo na voljo v kar šestih ali celo osmih barvnih odtenkih. Pametni mobilni telefon iPhone 5S naj bi bil nared za prodajo že poleti.

Samsung Galaxy S4

Mobilni telefon Samsung Galaxy S4 naj bi bil še za razred boljši od iPhona 5S, saj naj bi bil opremljen s 5-palčnim (12,7-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.920 X 1.080 točk, 4-jedrnim procesorjem Exynos 5440 frekvence 2 gigahercev in sistemskim pomnilnikom kapacitete 2 gigabajtov. Za zajem fotografij bo na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov točk, za videokonference pa spletna kamera ločljivosti 2 milijonov točk. Vgrajeni pomnilnik bo na voljo do kapacitete 64 GB, na njem pa bo pričakovano nameščen operacijski sistem Android 4.2.1 Jelly Bean. Mobilni telefon Samsung Galaxy S4 naj bi bil naprodaj že spomladi.

Apple iTV

Proti koncu letošnjega leta naj bi Apple ponudil v prodajo svoj prvi pametni televizor. Ta bo na voljo z 42-palčno (106-centimetrsko) in 55-palčno (139-centimetrsko) diagonalo, kot glavna prednost pred konkurenčnimi izdelki pa se omenja predvsem lep izgled in splošna medijska večpredstavnost naprave (predvsem v navezi z mobilnim telefonom iPhone). Za nakup Applovega pametnega televizorja naj bi bilo v Evropi potrebno odšteti kar vrtoglavih 1.200 evrov oziroma 1.500 evrov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več