Strojna oprema
22.02.2009 07:27

Deli z drugimi:

Share

Visoka ločljivost za mobilne internetne naprave

Podjetje Nvidia je na sejmu mobilnih telefonij Mobile World Congress predstavilo novo čipovlje, ki obeta hitrejše delovanje prenosnih naprav, daljšo avtonomijo delovanja in hitrejše deskanje po svetovnem spletu. Integrirano vezje Tegra 600 je pisano na kožo prenosnim večpredstavnostnim napravam, saj vsebuje enoto za upravljanje z audio in video vsebinami ter energijsko varčni grafični procesor GeForce.

Vgrajena grafična rešitev omogoča kakovostno in tekoče predvajanje večpredstavnostnih vsebin (vključno z visokoločljivim videom 1080p) ter podpira programske jezike OpenGL ES 2.0 in Direct3D Mobile. Poleg tega omogoča tudi uporabo digitalnih fotoaparatov do ločljivosti dvanajst milijonov točk.

Novinec je pisan na kožo tudi igričajem, saj zagotavlja tekoče poganjanje računalniških iger razreda Quake 3 v najzahtevnejšem načinu s hitrostjo do štirideset sličic na sekundo. Integrirano vezje Nvidia Tegra 600 bo namenjeno mobilnim spletnim napravam (Mobile Internet Device), katerih maloprodajne cene naj bi se pričele že pri stotih ameriških dolarjih.


S čipovjem Nvidia Tegra 600 naj bi baterija zdržala več dni uporabe!

Prijavi napako v članku