Življenjski slog
Poslovne rešitve
13.05.2022 07:32

Deli z drugimi:

Share

»Oprostite, kmalu bomo začeli. Imamo nekaj tehničnih težav.«

Vsi smo to že slišali. Razmislite, kolikokrat ste imeli težave s sliko ali z zvokom med Zoom ali Teams sestankom.

Način komunikacije se spreminja s tehnološkim napredkom. Z razvojem internetne tehnologije in družbenih medijev je svet postal manjši. Interakcija je takojšnja in ni omejena na geografsko lokacijo. Posledično se je spremenil tudi način dela. Zaposleni niso več vezani na pisarne, saj se vse pogosteje odločajo za delo na daljavo. Da bi podjetja uspela slediti novim trendom, iščejo nove načine in prilagajajo obstoječe tehnologije.

Nekoč je komunikacija slonela na fiksni telefoniji, danes se vse več uporabnikov zanaša na VoIP, VoLTE in VoWiFi tehnologijo. Podobno se dogaja v konferenčnih in sejnih sobah, kjer se uporabljajo namenski videokonferenčni sistemi, na primer ClearOne COLLABORATE Versa Pro 150.

Videokonference izboljšajo sodelovanje, ker udeležence postavijo v isti prostor, čeprav je med njimi lahko več tisoč kilometrov razdalje. Vseeno pa ravno sejne in konferenčne sobe povzročajo največ preglavic IT strokovnjakom, seveda poleg tiskalnikov. Krivec? Neustrezna ali zastarela videokonferenčna oprema.

Zanimivo je tudi, da lahko izpeljete uspešno konferenco brez videa, a brez avdia ne gre. Vseeno pa se več pozornosti posveča kakovosti videa. Videokonferenčni sistem ClearOne COLLABORATE Versa Pro 150 ni ponovil iste napake in poleg jasne slike poskrbi tudi za vrhunsko kakovost zvoka. Po postavitvi se prav tako nikoli več ne boste opravičevali za tehnične težave.

Katere težave boste odpravili s profesionalnim sistemom za videokonference?

Hrup v ozadju je glavna težava pri videokonferenčnih klicih. Šelestenje papirja, klik peres, hrup iz sosednjih pisarn itd. Praktično vsak nenameren zvok lahko vpliva na kakovost sestanka ali predstavitve, kar razumljivo vodi v nezadovoljstvo in morebitno napačno razumevanje. Ustrezni mikrofoni in programska oprema lahko zmanjšajo nepotreben hrup iz ozadja in zagotovijo jasnost zvoka med videokonferenco.

Podobno velja tudi za video. Pomembni sta visoka ločljivost ter zmožnost prikaza vseh udeležencev in detajlov v prostoru, na interaktivnem zaslonu, projekcijskem platnu in podobno. Preprostost uporabe je prav tako na vrhu seznama morebitnih nevšečnosti. Če za vzpostavitev sistema potrebujete doktorat iz informacijske tehnologije, potem ne gre za uporabniku prijazen videokonferenčni sistem. Enostaven sistem hkrati zmanjša število posegov IT strokovnjakov, saj večino težav lahko rešijo kar uporabniki sami.

ClearOne COLLABORATE Versa Pro 150: nove profesionalne video in avdio dimenzije

COLLABORATE Versa Pro 150 je videokonferenčni sistem, namenjen sejnim in konferenčnim sobam vseh velikosti. Sistem vsebuje profesionalni avdio DSP mešalnik CONVERGE Huddle, ki lahko pokrije vse sodobne AV potrebe v sejnih in konferenčnih sobah. Mešalnik lahko povežete s ClearOne ali z zunanjimi napravami drugih proizvajalcev, kot so mikrofoni, zvočniki, kamere in zasloni. Na voljo so najnovejši algoritmi za obdelavo zvoka, odpravljanje akustičnega odmeva in hrupa.

Del kompleta je tudi tri-elementno stropno mikrofonsko polje, ki z vrhunsko kakovostjo zvoka izboljša vsako konferenčno aplikacijo. Mikrofonsko polje zagotavlja bogat zvok s tremi mikrofoni širokega razpona, nameščenimi skupaj v eno enoto s 360-stopinjsko pokritostjo prostora.

Za zvok in povezljivost poskrbita mikser in mikrofonsko polje, za video pa Unite 150 PTZ kamera, ki ji lahko z daljinskim upravljanjem prilagodite položaj in povečavo. Na voljo je 12x optična povečava, podpora za Full HD ločljivost 1080p (30 sličic na sekundo) in zmožnost zajema vseh udeležencev v prostoru. Združljiva je s priljubljenimi aplikacijami, kot so Microsoft Teams, WebEx, Zoom in COLLABORATE Space.

Brezžičnost s klikom na ClickShare

Vstopite v sejno sobo ali domačo pisarno, zaženite želeno konferenčno aplikacijo. Za brezžično in takojšnjo povezavo z mikrofoni, kamerami in zvočniki pa poskrbi Barco ClickShare CX-20. Vodenje hibridnih sestankov še nikoli ni bilo lažje.

Za več informacij obiščite spletno stran www.teksel.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TEKSEL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TEKSEL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

teksel-logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TEKSEL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.


Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več

CAMINCAM d.o.o.

Pohorska cesta 31, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 02 882 92 14
VRHUNSKA PROGRAMSKA OPREMA ZA PROGRAMIRANJE CNC STROJEV, MERILNE OPREME IN ROBOTOV Več kot 30 let izkušenj strokovnjakov v podjetju Camincam, d. o. o., zagotavlja programsko opremo ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več