Digitalizacija
Poslovne rešitve
06.12.2021 07:52
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Veste, kakšen bi moral biti vaš kontaktni center prihodnosti?

Danes je uporabniška izkušnja vse in še več. S slabo uporabniško izkušnjo še tako dobre rešitve uporabniki enostavno ne sprejmejo. Zato so najboljše rešitve tiste, ki so kljub svoji kompleksnosti enostavne ter dostopne kjerkoli in kadarkoli.
Ncontactcenter je prilagodljiva rešitev, ki podpira procese v podjetjih ter pomaga optimizirati tako vhodne kot odhodne komunikacijske kanale.
Ncontactcenter je prilagodljiva rešitev, ki podpira procese v podjetjih ter pomaga optimizirati tako vhodne kot odhodne komunikacijske kanale.

Kontaktni center podjetju ne sme biti v breme, ampak mora biti rešitev, ki izboljša podporo strankam in povzdigne nivo komuniciranja na višjo raven.

Ncontactcenter – za vse vrste poslovanja

Ncontactcenter je prilagodljiva rešitev, ki podpira procese v podjetjih ter pomaga optimizirati tako vhodne kot odhodne komunikacijske kanale. Tako lahko storitve klicnega centra vedno prilagodite potrebam svojih strank ter tako poskrbite za njihovo zadovoljstvo. Hkrati pa jih lahko prilagodite potrebam podjetja ter poskrbite za zadovoljne zaposlene. Zadovoljni zaposleni pa pomenijo uspešno podjetje – in krog je sklenjen.

NFON Ncontactcenter je namenjen za vse vrste poslovanja, stroški storitve so po porabi (pay-per-use) in tako nikoli ne boste plačevali nečesa, česar ne potrebujete oziroma niste uporabili. Poleg tega boste vedno in povsod dosegljivi na eni telefonski številki. Morda imate v podjetju rešitev, ki jo s težavo vzdržujete in je zastarela? V rešitev Ncontactcenter so vključeni tudi brezplačno vzdrževanje in nenehne posodobitve sistema. Še ena stvar, za katero vam ne bo več treba skrbeti.

Na voljo vedno, povsod in na katerikoli napravi

Ncontactcenter je rešitev za Cloudyo, NFON telefonski center v oblaku. Kaj to dejansko pomeni?

Ne samo, da je bil NFON Contactcenter ustvarjen z mislijo na uporabnika. Dosledno uporabniško izkušnjo nudi na vseh kanalih, na voljo je kadarkoli, kjerkoli in na vseh napravah – računalniku, tablici ali pametnem telefonu. Vedno ga boste lahko imeli s seboj.

Če pa vas slučajno skrbi, da ga boste v ostale napredne sisteme podjetja težko vključili, so tudi te skrbi odveč. Ncontactcenter API namreč omogoča enostavno integracijo s CRM, PLM in ERP rešitvami. Svoje izhodne dejavnosti lahko povečate s pomočjo avtomatiziranih kampanj, ki upoštevajo vhodni promet in vaše poslovne prioritete.

NFON rešitve niso ustvarjene zato, da bi vam življenje zapletale, ravno nasprotno. Z Ncontactcenter bo vse postalo le še enostavnejše in bolj učinkovito.

E-pošta, klepet ali Whatsapp – vse na enem mestu

Ne glede na to, ali gre za e-pošto, klepet ali priljubljen Whatsapp, za vse lahko uporabljate NFON Ncontactcenter. V aplikaciji se lahko vsak trenutek tudi preveri vse interakcije, njihovo število ter kdaj ste bili s kom v kontaktu. Poleg tega lahko preverite, koliko časa ste uporabljali katero izmed rešitev.

Ncontactcenter za vsak kanal omogoča tudi dnevna poročila, ki vključujejo povprečno število dogodkov, čas do odziva in vrsto drugih kazalnikov uspešnosti, ki so razčlenjeni po agentih in skupinah, kar zagotavlja dosledno raven storitev v celotni organizaciji. Več o rešitvi Ncontactcenter podjetja NFON najdete TUKAJ.

*Microsoft Teams je blagovna znamka skupine podjetij Microsoft

Vas zanima več iz te teme?
Microsoft Teams NFON Integration

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,