22.10.2010 10:23
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Veste? E-vem!

Vas zanima, kako hitro, lažje in enostavneje ustanoviti podjetje kar preko spleta? V založbi Verlag Dashöfer predstavljamo nekaj pogojev za ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo preko portala e-VEM.
Veste? E-vem!
Veste? E-vem!

Portal e-VEM je državni portal za podjetja in podjetnike. Njegov namen je, uporabnikom omogočiti čim lažje, enostavno, hitro in brezplačno poslovanje z javno upravo.

Družba z enim ustanoviteljem se sedaj lahko registrira preko oddaljenega dostopa (e-VEM portala), kjer aplikacija družbeniku samodejno odpre elektronsko knjigo sklepov. Storitve Državnega portala za poslovne subjekte e-VEM so brezplačne in jih lahko uporabljajo vsi posamezniki, ki imajo v spletnem brskalniku nameščeno eno izmed kvalificiranih digitalnih potrdil za preverjanje identitete in elektronsko podpisovanje dokumentov overiteljev.

KDO in KDAJ lahko ustanovi d.o.o. preko portala e-VEM?

Založba Verlag Dashöfer odgovarja: ustanovitev lahko izvede fizična oseba (edini družbenik enoosebne d.o.o., ki jo ustanavlja), ki je vpisana v centralni register prebivalstva (ima EMŠO), če so izpolnjeni naslednji pogoji:

  • edini družbenik je fizična oseba, ki je vpisana v centralni register prebivalstva (ima EMŠO) in ki ima kvalificirano digitalno potrdilo;
  • edini družbenik sprejme akt o ustanovitvi na obrazcu VEM;
  • edini družbenik je hkrati edini poslovodja (direktor) družbe;
  • edini družbenik vplača celotni osnovni vložek v denarju (najnižji znesek je 7.500 evrov) in pred vložitvijo predloga za vpis na sodišče.

Več o tem, kdo in kdaj lahko ustanovi d.o.o. preko portala e-VEM in vse dokumente, ki so potrebni za registracijo družbe preko portala, najdete v priročniku na zgoščenki Pravnik v podjetju.


Izvedite več!

VIR: Verlag Dashöfer

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VERLAG DASHOFER d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VERLAG DASHOFER d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Verlag Dashofer logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VERLAG DASHOFER d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku