Poslovne rešitve
02.06.2021 14:16
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vedno je dobro vedeti, s kom poslujete

Poslovni asistent Bizi je med prvimi objavil finančne podatke za poslovno leto 2020. Vas zanima, kako so lani poslovali vaši poslovni partnerji?

Preverite, ali je imelo podjetje, s katerim poslujete, v lanskem letu dobiček ali izgubo. Je vaša konkurenca v dobri finančni kondiciji? Svetujemo, da za podjetja, s katerimi sodelujete, preverite tudi, kako poslujejo.

Na Biziju so na voljo sveži podatki o čistem poslovnem izidu, višini prihodkov od prodaje, višini kapitala, EBITDA in EBITDA-stopnji ter pregled drugih relevantnih finančnih kazalnikov za 224 tisoč podjetij. Bizi ob objavi razkriva tudi zanimive podatke o stanju slovenskega gospodarstva v letu 2020.

Lani ustanovljenih 21.955 novih podjetij

Slovensko gospodarstvo dnevno soustvarja več kot 224 tisoč pravnih oseb. Leta 2020 je bilo ustanovljenih 21.955 novih pravnih oseb, od tega jih ta trenutek posluje še 16.957. Največ jih je bilo ustanovljenih v osrednjeslovenski regiji, sledita podravska in savinjska regija, najmanj pa v zasavski regiji. V primerjavi z letom 2019 je bila v letu 2020 ustanovljena 2.401 pravna oseba manj (10-odstotno zmanjšanje), letos pa je bilo v obdobju od januarja do aprila ustanovljenih 7.224 podjetij, največ v marcu (1.993 podjetij), najmanj pa v januarju (1.662 podjetij).

20.448 podjetij zaprlo svoja vrata

Leta 2020 je bilo izbrisanih 20.448 pravnih oseb. V primerjavi z letom prej to pomeni pet odstotkov izbrisanih podjetij več. Največ jih je bilo izbrisanih v osrednjeslovenski, podravski in gorenjski regiji, najmanj pa v zasavski regiji. V obdobju od januarja do aprila 2021 je prenehalo poslovati 4.940 pravnih oseb, kar je 33 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani, največ jih je zaprlo svoja vrata v marcu (1.508).

Preizkusite testni dostop na www.bizi.si/storitve/moj-bizi/naroci-brezplacno/korak-1.

Pametne odločitve slonijo na pravih podatkih

Marca prenovljeni poslovni asistent Bizi uporabnikom omogoča, da se kjerkoli in kadarkoli seznanijo s ključnimi poslovnimi in finančnimi podatki, aktualnimi novicami iz poslovnega sveta ter s prihajajočimi poslovnimi dogodki. Z novimi finančnimi in drugimi podatki, ki jih zagotavlja Bizi, lahko vsak preveri:

  • ali je podjetje, s katerim želi poslovati, vredno zaupanja,
  • v kakšnem finančnem stanju je določeno podjetje, 
  • na katere stranke se osredotočiti, katere rastejo in bodo morda prinesle največ prihodkov,
  • katere so morebitne stranke in kako posluje konkurenca.

Uporabnikom so na voljo številna orodja, kot so napredno iskanje, analiza trga, oblikovanje portfelja morebitnih poslovnih partnerjev in strank, pregled poslovanja na finančni kartici podjetja s ključnimi kazalniki finančnega zdravja in stabilnosti podjetja, prenos bonitetnega poročila, pregled ključnih oseb, nastavitev Bizi obveščevalca. Vsa orodja so na voljo prek mobilnih in stacionarnih naprav, preizkusijo pa jih lahko s povsem brezplačnim testnim dostopom.

Preizkusite testni dostop na www.bizi.si/storitve/moj-bizi/naroci-brezplacno/korak-1.

Poslovni asistent Bizi je najbolj obiskana poslovna spletna stran v Sloveniji. Iz leta v leto pritegne več predstavnikov poslovne javnosti, ki iščejo koristne finančne, poslovne in kontaktne podatke iz pisarne ali na poti. Poslovni asistent Bizi mesečno obišče tudi do 296 tisoč različnih uporabnikov (Podatki raziskave MOSS za marec 2021). (P.R.)

Vas zanima več iz te teme?
Bizi

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
Ponujajo licenčno programsko opremo več kot 3000 različnih proizvajalcev, kot tudi svetovanje in profesionalne storitve. Skupina COMPAREX, katerega del je tudi COMPAREX d.o.o. ima ... Več

AIKWIT d.o.o.

Ljubljanska cesta 84, 1354 Horjul, Tel: 01 620 26 16
Aikwit je sodobno tehnološko podjetje, ki svojim strankam, ki potrebujejo velike količine prevodov v kratkem času, zagotavlja prevajanje besedil v evropske jezike. Pred dvema letoma ... Več

MULTIMEDIJA STUDIO d.o.o.

Kraljeviča Marka ulica 19, 2000 Maribor, Tel: 02 228 26 69
Multimedija.net Podjetje Multimedija.net je na trgu izdelave spletnih strani in spletnih rešitev prisotno že od leta 2003. Na podlagi podrobne analize trga in vaše dejavnosti ... Več

PRICEPILOT d.o.o.

Triglavska cesta 36, 4240 Radovljica, Tel: 031 312 038
Price Pilot je slovenska platforma za spletno naročanje v salonih, zdravstvenih ordinacijah, avtoservisnih delavnicah in pralnicah. Več