Telefoni
31.12.2019 12:49
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Porazen začetek za Android 10

V Sloveniji naj bi novi Android 10 uporabljalo le okoli 0,38 odstotkov uporabnikov.
V Sloveniji naj bi novi Android 10 uporabljalo le okoli 0,38 odstotkov uporabnikov.

Podjetje Google je mobilni operacijski sistem Android 10 javnosti uradno najavilo že septembra letos, kljub temu številni proizvajalci mobilnih naprav zanj še niso pripravili posodobitev. To je presenetilo celo računalniškega giganta, saj novi Android prinaša številne novosti. Razdrobljenost mobilnega operacijskega sistema Android se torej nadaljuje in kot kaže, ne bo nič drugače niti v prihodnje.

Analitsko podjetje StatCounter je namreč razkrilo, da je najnovejši mobilni operacijski sistem Android 10 nameščen na vsega 1,92 odstotkov mobilnih naprav po svetu. To pomeni, da novosti v treh mesecih ni uspelo doseči niti dvoodstotnega tržnega deleža, kar podjetju Google zagotovo ne more biti v ponos. Na prvem mestu najdemo mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie, ki ga trenutno uporablja okoli 41,85 odstotkov uporabnikov mobilne telefonije. Na drugem mestu najdemo mobilni operacijski sistem Android 8.1 Oreo s 13,56 odstotki, na tretjem pa Android 6.0 Marshmallow z 11,2 odstotki tržnega deleža.

Ostale različice mobilnega operacijskega sistema Android pa vsaj glede na podatke analitske hiše StatCounter, niso dosegle desetodstotnega tržnega deleža. V Sloveniji so razmere skorajda enake kot drugod po svetu. Na prvem mestu najdemo mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie s 53,44-odstotnim tržnim deležem, na drugem in tretjem pa Android 8.0 in Android 7.0 s 13,59-odstotnim oziroma 10,09-odstotnim tržnim deležem. Delež najnovejšega mobilnega operacijskega sistema Android 10 ni dosegel niti enega odstotka.


Prijavi napako v članku