Telefoni
02.12.2019 12:22
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Varen pametni mobilni telefon Android brez Googla

Poleg večje varnosti novi pametni mobilni telefon Volla Phone nudi še vrsto naprednih možnosti.
Poleg večje varnosti novi pametni mobilni telefon Volla Phone nudi še vrsto naprednih možnosti.

Največja težava uporabnikov pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android, so nedvomno škodljive programske kode, saj njihovo število narašča. Zlonamerne kode postajajo vse bolj nevarne za končne uporabnike, njihovi avtorji pa postajajo iz dneva v dan bolj prebrisani. Ključno vlogo pri tem seveda igra tudi ranljivost operacijskega sistema Android, vključno z ranljivostmi, ki jih najdemo v Googlovih mobilnih aplikacijah.

Pri nemškem startup podjetju Hallo Welt Systeme UG so s pripravo pametnega mobilnega telefona Volla Phone dokazali, da je mogoče izdelati napravo, ki temelji na osnovi operacijskega sistema Android, a brez podpore za Googlove storitve in mobilne aplikacije. To pomeni, da se za uporabo novosti ni treba registrirati z Googlovim uporabniškim računom in tako žrtvovati delčka zasebnosti. Za dodatno zaščito pa je poskrbljeno s privzetim navideznim omrežjem VPN.

Poleg večje varnosti, novi pametni mobilni telefon Volla Phone nudi še vrsto naprednih možnosti. Med njimi posebej izstopa možnost prepoznave storitve, ki jo želimo uporabiti, zgolj s tipkanjem na privzetem namizju, saj bo operacijski sistem samodejno zaznal in uporabniku ponudil ustrezno mobilno aplikacijo oziroma storitev. Tudi strojna oprema novosti ni od muh, saj vključuje mobilni procesor Mediatek Helio P23, zaslon s 16 centimetrsko (6,3-palčno) diagonalo, 4 gigabajte sistemskega pomnilnika in 64 gigabajtov vgrajenega prostora z možnostjo razširitve.

Pametni mobilni telefon Volla Phone je opremljen še z baterijo zmogljivosti 5.000 miliamper ur in tremi kamerami, in sicer z dvema fotoaparatoma ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk in dveh milijonov slikovnih točk ter spletno kamero ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk. Za novost nemško startup podjetje Hallo Welt Systeme UG zahteva 300 evrov. Več informacij o varnem telefonu Android je na voljo na spletni povezavi https://www.kickstarter.com/projects/volla/volla-phone-freedom-through-simplicity-and-security/description.


Prijavi napako v članku