Procesorji
12.09.2012 12:05
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Varčni procesorji Intel Core z arhitekturo Haswell

V letu 2013 bo četrta generacija procesorjev Intel Core, ki temelji na arhitekturi Haswell, množicam uporabnikov prinesla hitrejše, tanjše, lažje in bolj varne sisteme z vgrajenimi grafičnimi možnostmi.
V letu 2013 bo četrta generacija procesorjev Intel Core, ki temelji na arhitekturi Haswell, množicam uporabnikov prinesla hitrejše, tanjše, lažje in bolj varne sisteme z vgrajenimi grafičnimi možnostmi.

Glavni direktor razvoja izdelkov v podjetju Intel (David Perlmutter) je opisal, kako bodo procesorji z nizko porabo postavili nove standarde na področju mobilnih računalniških izkušenj ter omogočili razvoj inovativnih modelov Ultrabook, preklopnih naprav in tabličnih računalnikov. Prvi med temi procesorji bodo predstavniki četrte generacije procesorjev Intel Core, ki bodo na voljo naslednje leto.

David (Dadi) Perlmutter je na dogodku Intel Developer Forum povedal, da je podjetje v procesorjih nove generacije Intel Core z arhitekturo Haswell porabo platforme ob mirovanju zmanjšalo za 20-krat v primerjavi z drugo generacijo procesorjev. Ob nižji porabi pa novi procesorji zagotavljajo izjemno zmogljivost in odzivnost.

Oba nova izdelka kažeta na prizadevanja podjetja, da bistveno zniža porabo procesorjev, s čimer zagotavlja daljše trajanje baterije in podpira val novih in bolj mobilnih naprav. Ob tem pa si podjetje prizadeva zagotavljati čedalje višjo zmogljivost procesorja, grafične možnosti in predvajanje večpredstavnih vsebin.

Izdelki Intel za najrazličnejše mobilne izkušnje in preklopne naprave

Leta 2013 bo četrta generacija procesorjev Intel Core, ki temelji na 22-nanometrski tehnologiji, na naprave Ultrabook in druge osebne računalnike prinesla podporo za grafične možnosti Intel HD ter nov nabor ukazov za hitrejše šifriranje in višjo zmogljivost. Prav tako bodo vključene nove strojne varnostne možnosti in nova stanja procesorjev z nizko porabo, s čimer bodo novi procesorji zagotovili daljše trajanje baterije.

Čipi z nizko porabo, ki bodo temeljili na arhitekturi Haswell, bodo spodbudili še več inovacij v mobilnem računalništvu, saj bodo razširili razvojne načrte podjetja Intel. Sprva bodo delovali pri moči 10 vatov in bodo omogočili nastanek tanjših in lažjih naprav Ultrabook, preklopnih sistemov in tabličnih računalnikov z višjo zmogljivostjo in daljšim delovanjem brez polnjenja.

Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Prijavi napako v članku