Računalništvo, telefonija
02.03.2020 14:35
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vam je bolj pomembna varnost ali višina donosa?

Razmišljate o varčevanju? Ko se odločite za varčevanje, si zaslužite, da vam svetujejo najboljši.
Pri Generali Investments za vas vedno najdejo pravi varčevalni načrt.
Pri Generali Investments za vas vedno najdejo pravi varčevalni načrt.

Ne glede na to, ali ste pri varčevanju bolj zadržani ali bolj drzni, pri Generali Investments za vas vedno najdejo pravi varčevalni načrt.

Pri Generali Investments so uspešne načine varčevanja strnili v 7 zlatih pravil. Danes predstavljajo 3. pravilo.

3. PRAVILO

Spoznajte različne tipe vlagateljev

Vsak vlagatelj ima svoj vlagateljski profil. Ko se odločamo za naložbe, so nekateri zadržani in se jim zdi varnost pomembnejša od višine donosa. Drugi se odločajo drzneje, pripravljeni so se soočiti tudi z nekoliko večjimi padci vrednosti naložbe, če menijo, da bo ta dolgoročneje zato prinesla več.

Tako ločimo 5 različnih vlagateljskih profilov:

  • ZELO PREVIDEN VLAGATELJ se je pripravljen izpostaviti le zelo majhnim nihanjem svojega premoženja. Njegov primarni naložbeni cilj je ohraniti vrednost svojega premoženja. PRIMERNA NALOŽBA: kombinacija skladov denarnega trga in skladov obvezniških trgov, s poudarkom na skladih denarnega trga.
  • PREVIDEN VLAGATELJ lahko svoja sredstva izpostavi manjšemu tveganju, a se ne želi izpostaviti večjim nihanjem svojega premoženja. Njegov naložbeni cilj je običajno povprečna rast vrednosti premoženja. PRIMERNA NALOŽBA: kombinacija skladov denarnega trga, skladov obvezniških trgov in mešanih skladov.
  • ZMERNI VLAGATELJ lahko svoja sredstva izpostavi zmernemu tveganju. Za doseganje nadpovprečnih donosov se je v obdobju enega leta pripravljen soočiti tudi z zmernimi padci svojega premoženja. PRIMERNA NALOŽBA: mešani skladi in skladi delniških skladov s poudarkom na mešanih skladih.
  • DINAMIČEN VLAGATELJ lahko svoja sredstva izpostavi visokemu tveganju. Za doseganje nadpovprečnih donosov se je pripravljen soočiti tudi z večjimi nihanji svojega premoženja. PRIMERNA NALOŽBA: skladi delniških skladov, delniški skladi razvitih trgov in delniški skladi razvijajočih trgov s poudarkom na delniških skladih razvitih trgov.
  • ZELO DINAMIČEN VLAGATELJ je nadpovprečno naklonjen tveganju. Za doseganje nadpovprečnih donosov se je pripravljen soočiti tudi z izrazitimi nihanji svojega premoženja. PRIMERNA NALOŽBA: delniški skladi razvitih trgov in delniški skladi razvijajočih trgov.

Do konca marca bodo vsak teden predstavili eno pravilo, ki ga v video posnetku podrobneje in na poljuden način pojasnijo njihovi finančni svetovalci. Sledite objavam in spoznajte skrivnosti dobrih naložb s spremljanjem Facebook profila Generali Investments ali pa si oglejte nasvete na spletni strani Generali Investments.

Če se odločite za varčevanje, ne pozabite, da lahko pri Generali Investments do 31. 3. 2020 to opravite brez vstopnih stroškov. Več o ugodnosti na www.generali-investments.si.

Vsak teden eno izmed pravil načrtnega varčevanja predstavimo tudi s prispevkom na spletni strani Računalniških novic.

Preberite tudi članka preteklih tednov:


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več