Računalništvo, telefonija
VR
Igre
25.11.2022 10:10

Deli z drugimi:

Share

V razvoju naj bi bila MMO igra v vesolju Horizon

Sony naj pri projektu prosil za pomoč izkušenega razvijalskega studia iz Južne Koreje NCSoft, ki so pod svojo taktirko vodili igro Guild Wars.
Foto: Sony
Foto: Sony

Po neuradnih informacijah, ki se hitro širijo po spletu, naj bi bila v pripravi MMORPG igra v vsem znanem vesolju Horizon, kjer se odvijata tudi Horizon Zero Dawn in Forbidden West.

Novica prihaja iz južnokorejskega medijskega spletnega mesta MTN, ki navaja, da je Sony za projekt stopil v kontakt z južnokorejskim razvijalcem iger in založnikom NCSoft. Slednji so že razpisali nova delovna mesta pod oznako »Projekt H«.

NCSoft je med igričarji znano ime. Znani so po MMO franšizah Lineage in Guild Wars. Povsem razumljivo je, zakaj se je Sony odločil najeti izkušeni studio, ki ima za seboj že kar nekaj uspešnih lansiranj. Sony se že dalj časa trudi razširiti svoj seznam iger s storitvami v živo in to je za njih zagotovo korak v pravo smer.

Drugih žgečkljivih podrobnosti vsaj za zdaj ni na voljo. Guerilla Games, razvojni studio in glavni »krivec« za dve izmed največjih RPG uspešnic v zadnjem desetletju, se že dalj časa spogleduje z idejo, da bi v franšizi Horizon lahko istočasno sodelovalo več igralcev. Na njihovo žalost tega do sedaj niso mogli uresničiti, zato sta zgoraj omenjeni igri izključno enoigralski.

Toda studio se ne misli kar tako vdati. Domnevno naj bi istočasno razvijali nekakšno vzporedno nadaljevanje omenjenih iger, vendar s poudarkom na večigralstvu na osebnih računalnikih in konzolah PlayStation 5. Prosta delovna mesta v studiu Guerilla Games razkrivajo, da za nerazkrito spletno igro iščejo izkušenega upravitelja socialnih sistemov, katerega naloga bi bila pomoč pri ustvarjanju sistemov za večigralsko socialno interakcijo in »cehovske« (angl. guilds) skupine. Iščejo tudi izkušenega pisca z znanjem o pripovedovanju zgodb v odprtem RPG svetu in MMORPG igrah.

Če je NCSoft glavni strateg pri razvoju Horizon MMO, bo zanimivo spremljati, kakšno vlogo pri tem igra studi Guerilla Games. Slednji trenutno razvijajo VR igro Horizon Call of the Mountain za VR očala PlayStation VR2. Poleg nadaljevanja prvotne igre naj bi v studio del sredstev namenili tudi predelavi prve igre Horizon Zero Dawn za PS5. Uspeh na gaming sceni pa je pritegnil tudi produkcijsko hišo Netflix, ki pripravlja televizijsko serijo, za katero upajo, da bo sledil uspehu gaming adaptacij League of Legends, The Witcher in ostalih.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre Steam igre Video igre


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več
Zlati partner

VERACOMP d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 50
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več