Računalništvo, telefonija
24.04.2020 08:38
Posodobljeno 11 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V pripravi tudi večji iPhone SE Plus?

Večji iPhone SE Plus (2020) naj bi na trg prispel v prvi polovici naslednjega leta.
Večji iPhone SE Plus (2020) naj bi na trg prispel v prvi polovici naslednjega leta.

Podjetje Apple nas je nedavno prijetno presenetilo s predstavitvijo pametnega mobilnega telefona iPhone SE (2020). Ta je med uporabniki storitev mobilne telefonije takoj postal priljubljen, saj je opremljen s procesorjem mobilnega telefona iPhone 11 in ponuja več pomnilnika za shranjevanje podatkov. Novi iPhone je opremljen z 11,9-centimetrskim oziroma 4,7-palčnim zaslonom LCD ločljivosti 1.334 x 750 slikovnih točk, pod njim pa se nahaja gumb z vgrajenim bralnikom prstnih odtisov Touch ID. Na zadnji strani se nahaja digitalni fotoaparat ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, ki omogoča zajem videoposnetkov v ločljivosti 4K s povprečno hitrostjo do 60 sličic na sekundo, spletna kamera nudi ločljivost 7 milijonov slikovnih točk. Podprta sta tudi brezžično in hitro polnjenje, avtonomija delovanja pa naj bi bila primerljiva s telefonom iPhone 8.

Ker pa številni uporabniki prisegajo na pametne mobilne telefone z večjimi zasloni, naj bi pri podjetju Apple pripravljali še večjo različico pametnega telefona iPhone SE (2020). Govorimo o modelu iPhone SE Plus (2020), ki bo v osnovi enak manjšemu modelu, le da bo razpolagal z večjim zaslonom in temu primerno nekoliko večjo baterijo. Na spletu se širijo govorice, da bo novi iPhone SE (2020) opremljen s 14-centimetrskim oziroma 5,5-palčnim zaslonom, a ne bo nudil podpore za tehnologijo prepoznave obraza Face ID. Omenja se tudi gumb z bralnikom prstnih odtisov Touch ID, ki se ne bo nahajal na dnu zaslona, ampak na gumbu, namenjenem za vklop telefona.

Tudi pametni mobilni telefon iPhone SE Plus (2020) bo opremljen s procesorjem mobilnega telefona iPhone 11 in bo ponujal več pomnilnika za shranjevanje podatkov. Žal bo cena novosti nekoliko višja v primerjavi z modelom iPhone SE, in sicer za okoli 100 evrov. Novosti po vsej verjetnosti ne gre pričakovati letos, ampak šele v prvi polovici prihodnjega leta.


Prijavi napako v članku