Računalništvo, telefonija
08.11.2010 19:19

Deli z drugimi:

Share

V Murski Soboti že četrti Festival računalništva in sodobnih komunikacij

FRiSK 2010
FRiSK 2010

V Murski Soboti bo 11. in 12. novembra že četrto leto zapored potekal Festival računalništva in sodobnih komunikacij, FRiSK 2010. Prvi festivalski dan bo posvečen revolucionarnemu trendu v informatiki, računalništvu v oblakih. Drugi dan bo beseda tekla predvsem o vplivu digitalne revolucije na medije in računalniški varnosti. V obeh dneh se bo zvrstilo pet delavnic. Vsi dogodki festivala tudi letos brezplačni.

V letu 2010 se računalništvo seli v oblake. Zato bomo s Festivalom računalništva in sodobnih komunikacij, FRiSK 2010, pod sloganom Gremo v oblake, tja poleteli tudi mi. Rdeča nit prvega dne bo računalništvo v oblakih ter spremljajoči sodobni trendi, ki spreminjajo paradigme v informacijskih tehnologijah in vsakdanjih življenjih.

Na FRiSK-ov oder bomo pripeljali strokovnjake iz uspešnih slovenskih podjetij in svetovnih korporacij, kot so Oracle, IBM, Virtu (Flip IT) in Microsoft. Ta podjetja so vodilna v implementaciji, uporabi in razvoju najsodobnejših informacijskih tehnologij. Predstavili nam bodo modele uporabe računalništva v oblaku, primere dobrih praks in tehnično ozadje najnovejših tehnologij. Na to tematiko bo tudi okrogla miza, na kateri bodo spregovorili Robert Dukarič (FRI Ljubljana), Aco Vidovič (IBM), Luka Terglav (Virtu, Flip IT), Boštjan Stražar (Microsoft) in Tomaž Poštuvan (Oracle). Zatem sledi poslovno-podjetniški forum, na katerm bodo podjetja predstavila svoje izdelke, storitve in lastne rešitve na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij.

Drugi dan festivala bomo spregovorili o preoblikovanje slovenske in svetovne medijske krajine pod vplivom digitalne revolucije. O najnovejših trendih in procesih v novinarstvu ter medijih bodo razmišljali Bojan Požar (Požareport), Marko Milosavljevič (FDV), Borut Godec (Finance) in Matej Ficko (Sobotainfo.com. Med drugim boste lahko prisluhnili tudi predavanjem o konvergenci televizije in svetovnega spleta, spletnem novinarstvu ter o tem, kako ustvariti uspešen spletni medij. V živo bo potekalo snemanje Intervjuja 2.0 z Bojanom Požarjem.

Poleg vseh možnosti in priložnosti računalništva ne smemo pozabiti na varnost na spletu. V sodelovanju z organizacijama ARNES in Safe.si smo pripravili predavanji o varni rabi socialnih omrežjih na spletu. Za nekoliko bolj zahtevno publiko pa smo skupaj s SI-CERT pripravili predavanje o skritih napakah spletnih aplikacij.

Udeleženci festivala se bodo lahko po predhodni prijavi na spletni strani festivala www.frisk.si udeležili brezplačnih praktičnih izobraževanj v obliki delavnic. Na voljo so delavnica 360-stopinjske fotografije, delavnica vzpostavitve lastnega spletnega mesta z Joomlo, delavnica grafičnega oblikovanja, delavnica video montaže in delavnica programskega paketa iLife11.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več
Zlati partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več