Televizorji
15.05.2021 08:19
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ustvarite si kino kar doma

Svet vrhunskih avdio-vizualnih rešitev je danes bolj dostopen kot kadarkoli prej. Poleg tega so naprave pametne in povezljive, kar uporabniško izkušnjo dvigne na višjo raven.

Ko doma poslušate glasbo ali uživate ob video vsebinah, obstaja neskončno rešitev, katerih se lahko poslužite. Tako lahko isto vsebino hkrati predvajate v različnih prostorih, z njo glasovno upravljate in podobno. Danes je del pametnega doma tudi oprema za domači kino, ki nudi neverjetno izkušnjo z ultra-HD, OLED, QLED in 4K zasloni, projektorji in 3D surround sistemi. Rezultat je domača kino izkušnja, ki se je ne boste naveličali.

Televizor ali projektor?

Oprema za domači kino danes ni nujno televizor in nekaj zvočnikov. A tudi, če govorimo zgolj o televizorjih, jih imamo na voljo malo morje. Izbira je pestra tako pri sami velikosti kot pri kakovosti slike.

Vse več pa je gospodinjstev, ki si namesto televizorja omislijo kar projektor. Kakovosten projektor preprosto nadomesti televizor in je lahko celo boljša izbira. Ko projekcijskega platna ne uporabljamo, ga lahko pospravimo in zanj ne potrebujemo dodatnega prostora. Ste mnenja, da projektor lahko umestimo zgolj v velik prostor? Tudi to ne drži. Projektorji z izjemno kratkimi projekcijskimi razdaljami so primerni za prav vsak prostor. Prav tako pozabite na to, da bo slika, ki jo projicira projektor, v primerjavi z zaslonom televizorja slabše kakovosti, saj si lahko omislite ločljivost 4K, se udobno namestite in kmalu boste imeli občutek, da ste se znašli v kinu.

Ozvočenje doda piko na i

Tudi tu je razpon velik – tako v kakovosti kot tudi v ceni. Odštejete lahko nekaj sto ali nekaj tisoč evrov, vse je odvisno od vaših želja in zmožnosti. Ozvočenje je vsekakor pomemben del izkušnje domačega kina in je v kombinaciji s televizijo ali projektorjem tisto, kar vam zagotavlja pravi užitek in sprostitev.

Prav tako lahko za udobje in predvsem dobro počutje in vzdušje doma skrbi kakovosten Hi-Fi sistem. Lahko si na primer omislimo sistem zvočnikov, ki glasbo predvaja po vsej hiši ali stanovanju. Sistem je lahko povezan na splet, upravljamo ga lahko glasovno, dostopen je na mobilnih napravah – kjerkoli in kadarkoli. Poleg tega lahko vse sisteme, ki so povezani v domače omrežje avtomatiziramo, vklapljamo in izklapljamo, preden prestopimo domači prag. Možnosti je ogromno, sami pa si lahko izberemo, katera je prava za nas.

Upravljanje pametnega doma

Z modernimi rešitvami za pametni dom lahko neštetim stikalom pomahate v slovo. Z različnimi načini upravljanja doma s pomočjo namenske naprave, tablice ali telefona, imate nadzor iz katere koli sobe oziroma od koder koli na svetu. Potrebujete le povezavo na svetovni splet. Vsako napravo, ki je povezana v internetno omrežje in omogoča na primer upravljanje prek namenske aplikacije, pa naj bodo to luči, Hi-Fi sistem, pametne vtičnice, klimatska naprava ali žaluzije, lahko upravljate na ta način. Tako lahko, še preden prispete domov, vklopite luči, nastavite primerno temperaturo ali nastavite predvajalnik glasbe. To pa ni zgolj pameten način upravljanja, ki nam marsikaj poenostavi – je tudi prijazen do okolja, saj zmanjša in optimizira porabo energije ter s tem vpliv na okolje.

Dom je pameten zaradi omrežja

Vaš dom je pameten prav zaradi omrežja in ožičenja. Pametni dom je najlažje vzpostaviti ob gradnji objekta. Nikoli ni prezgodaj za načrtovanje pametnih sistemov. Novi objekti pa niso pogoj za pametni dom, saj lahko danes pametne lastnosti navdahnete katerikoli nepremičnini. S strokovnim znanjem lahko tudi stare objekte spremenimo v pametni dom, kar nam med drugim omogoča nabor brezžičnih rešitev, pri katerih so posegi v stavbo zanemarljivi, če ne nični.

Čeprav je današnja pametna tehnologija uporabniško tako dovršena in enostavna, kakor uporaba pametnega telefona, je dobro vedeti, da je vaš dom v rokah strokovnjakov.

Podjetje Teksel d.o.o. je vodilni ponudnik tovrstne opreme. Njihovo ekipo sestavljajo strokovnjaki, ki vam znajo v vsakem trenutku svetovati, katera rešitev je prava za vas. Sodelujejo z vodilnimi blagovnimi znamkami na tem področju tako, da lahko svojim strankam zagotovijo zasnovo, namestitev in integracijo po meri, poleg tega pa zagotavljajo tudi podporo. Več na www.teksel.si (P.R.)

Vas zanima več iz te teme?
Android televizorji hišni kino Teksel projektor

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TEKSEL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TEKSEL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

teksel-logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TEKSEL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

THRIVE informacijske storitve, d.o.o.

Bukovje 17, 2370 Dravograd, Tel: 040 893 763
Ni dvoma, da so računalniki, računalniška omrežja in ostala internet stvari (IoT) tehnologija pomembno vplivala na sodobni svet. Težko si je predstavljati obdobje, ko so bile ... Več

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več

MLACOM d.o.o.

Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več