Strojna oprema
22.09.2005 10:37
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

USB WLAN in novi modrozobi avdio modul

Podjetje AVM je postreglo uporabnikom s še eno zanimivo napravico, ki gre brez težav v vsak žep, meri le 65 mm v dolžino in tehta 10 gramov, brez dvoma pa bo vsakomur še kako spremenila življenje in pogled na pripravljanje brezžičnega omrežja za delo. Druga novost je tudi novi USB modul za modrozobe stereo slušalke.

Fritz! WLAN USB Stick je modul z vgrajenima WLAN vmesnikoma 802.11g s hitrostjo 54 Mbit/s in 802.11g++, ki dosega do 125 Mbit/s. Modul ponuja tudi izredno varnost brezžične povezave, kar je dandanašnji še kako pomemben podatek. Prenos podatkov je kodiran po standardu WPA2 (802.11i). AES standard zaščite je torej že v uporabi in za sedaj gre za najboljšo mogočo zaščito, ki je na voljo za brezžična omrežja. Veliko pove že dejstvo, da to vrsto zaščite kot edino priznajo tudi nekatere večje vladne agencije.

Za nameček modul omogoča poljubno nastavljanje oddajne moči, kar omeji krog uporabe na naše naprave. Oddajno moč nastavimo samo tako visoko, da bo najbolj oddaljena naprava še delovala brezhibno in hitro, pa naši sosedje ne bodo niti vedeli, da imamo v prostoru brezžično omrežje. Prednost takega energijskega upravljanja je tudi manjša poraba energije, kar je vsekakor še kako zaželeno pri uporabi v prenosnih računalnikih.

Fritz! je poskrbel za USB modul za modorozobe slušalke, ki bodo vsekakor očarale tudi zahtevnejše uporabnike. Novo naprava se na zunaj ne razlikuje od navadnega USB Bluetooth modula, razen da zna komunicirati z vašimi Bluetooth stereo slušalkami s pomočjo naprednega A2DP protokola in tako prenašati Hi-Fi stereo glasbo brezhibne kakovosti.

Prenos stereo signalov s pomočjo Bluetooth tehnologije je še sila mlada zadeva, nikakor pa ni več v povojih. Potrebne sprejemne module za vaše stereo centre in slušalke že ponujata tako Logitech kot tudi Motorola pod imenom AIR2U. Prednost nove tehnologije pred recimo FM oddajniki je vsekakor v manjši občutljivosti za motnje in manjši možnosti, da bodo tudi sosedje na domačem radijskem sprejemniku deležni vaše glasbe. Tako je prenos glasbe brez neprijetnih šumov in brez pritožb zaradi vaših aktivnosti. Podjetje AVM zagotavlja pet let garancije za brezhibno delovanje.


Prijavi napako v članku