Digitalizacija
Fotoaparati in kamere
Poslovne rešitve
16.05.2022 11:23

Deli z drugimi:

Share

Rešitev vse-v-enem za neboleče poslovne sestanke

Kaj potrebujete za brezhibno konferenčno izkušnjo? Najprej poslovni prostor, nato pa tehnično opremo za brezhibno avdio in video izkušnjo.

Vsaka sejna ali konferenčna soba mora biti opremljena z mikrofonom, s kamero, z zaslonom, računalnikom ter ostalo računalniško in sejno periferijo. Tukaj si lahko ogledate primer vrhunskega konferenčnega sistema ClearOne COLLABORATE Versa Pro 150, ki je sestavljen iz DSP mešalnika, PTZ kamere, stropnega mikrofonskega polja in napredne programske opreme.

Tokrat bi radi predstavili alternativno konferenčno rešitev, ki številne avdio in video komponente združi v eno celoto. Prednosti so že takoj vidne, izpostavimo lahko predvsem stroškovno učinkovitost in optimizacijo prostora. Namesto dveh ali treh naprav, ki jih morate postaviti v sejno ali konferenčno sobo, boste s konferenčnim sistemom vse-v-enem AVer VB342+ Video Soundbar na optimalno mesto postavili le eno napravo, ki vsebuje vse, kar boste potrebovali za neboleče sestanke.

Osnova USB konferenčne kamere AVer VB342+ je pravzaprav soundbar zvočnik, ki postaja vse bolj priljubljena rešitev za zagotovitev vrhunske zvočne izkušnje v domačih prostorih. Priljubljenost izvira tudi iz elegantne zasnove soundbar zvočnikov, ki se prilega vsakemu prostoru. Proizvajalec AVer je prilagodil obstoječo soundbar formulo za poslovne prostore s PTZ kamero v 4K ločljivosti, 120° vidnim poljem, pametnim sledenjem in številnimi drugimi programskimi funkcijami za izboljšano AV izkušnjo.

USB-konferenčna-kamera-VB342+-videokonference-1

Pametno sledenje SmartFrame

Velika težava sestankov s številnimi udeleženci je zajeti celoten prostor in istočasno izpostaviti trenutnega govorca. Neprijetno nevšečnost predstavlja sodelovanje na predstavitvi ali sestanku, kjer beseda teče med govorci, a večine teh niti ne vidite na zaslonu, saj kamera nima dovolj širokega vidnega razpona ali pa vgrajene funkcije za samodejno uokvirjenje.

Funkcija AVer SmartFrame, vgrajena v USB konferenčno kamero VB342+, odpravi to težavo. Kot je razvidno iz samega imena, SmartFrame pametno in samodejno uokviri vse udeležence sestanka, obenem pa prilagodi povečavo, pomik in fokus kamere. V nekaj sekundah se torej prilagodi vsem motivom na zaslonu, hkrati pa ne upošteva nepomembnih gibanj udeležencev.

USB konferenčna kamera AVer VB342+ zajame prostor z večplastno lečo s 120° vidnim poljem, ki ima motorizirano 180° pomikanje in 105° nagibni pogled za širšo perspektivo. Shranite lahko do 10 prednastavljenih lokacij za lažje in hitrejše premikanje kamere.

Prepoznajte glasove s SmartSpeaker

Najbolj pogost povod za nerazumevanje sogovornikov so zvočni motilci, kot na primer hrup v ozadju ali iz sosednjih
prostorov in neustrezna zvočna oprema, ki ni sposobna razločiti med hrupom in govorcem. Zvočna funkcija SmartSpeaker Tracking prodre skozi vso zvočno navlako in z veliko natančnostjo določi lokacijo govorca v prostoru, obenem pa zmanjša hrup v ozadju. Njen razpon je do šest metrov, kar pomeni, da vam mikrofona nikoli več ne bo treba premikati bližje govorcu.

Brezhibna jasnost s funkcijo True WDR

Določeni svetlobni pogoji lahko kameram predstavljajo izziv pri zajemanju jasne slike. Kamere s širokim dinamičnim razponom (WDR) ublažijo ali celo odpravijo težave z odbojem svetlobe, ki jih povzročajo nekateri predmeti, kot na primer okna ali steklena vrata. WDR kamere lahko pravilno interpretirajo sliko in odpravijo bleščanje pri dnevni svetlobi.

Tovrstna kamera je nameščena tudi v VB342+, kjer True WDR nadzoruje osvetlitev in obdeluje svetlobne vrednosti slikovnih pik v okoljih z visoko kontrastno osvetlitvijo ozadja. Z VB342+ boste lahko vodili sestanek ob katerikoli osvetlitvi.

4K ločljivost in vsestranski mikrofon

USB konferenčna kamera AVer VB342+ uporablja visokokakovostne senzorje (Sony Exmore) in steklo z več lečami v 4K ločljivosti za zajem ostrih in najbolj natančnih barv doslej.

Za zajem zvoka poskrbita dva enosmerna mikrofona, ki lahko ujameta zvok do razdalje šestih metrov. Vgrajeni sta tudi funkciji za odpravo odmeva in hrupa v ozadju.

Za več informacij obiščite spletno stran www.teksel.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TEKSEL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TEKSEL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

teksel-logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TEKSEL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več