Računalništvo, telefonija
31.03.2019 06:06
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

UPS z dronom prvič uspešno dostavil pošiljko

Dostava paketov z droni je v Združenih državah Amerike postala že nekaj povsem običajnega.
Dostava paketov z droni je v Združenih državah Amerike postala že nekaj povsem običajnega.

Poplava dronov in naraščajoča priljubljenost sta že zdavnaj nakazali, kam se bo razvoj nadaljeval. Nedavno pa se je na področju dronov zgodil nov pomemben mejnik, saj je podjetje UPS bolnišnici WakeMed v Raleighu v Severni Karolini z njim dostavilo prvo pošiljko. Za ta projekt se je podjetje UPS povezalo z družbo Matternet, ki že dlje časa proizvaja brezpilotne brezpilotne drone in je še posebno aktivna v Švici.

Podvig podjetje UPS je nedvomno pomemben mejnik za letalstvo brez posadke v Združenih državah Amerike. Dostava paketov z droni bo namreč pomagala preprečiti dodatne zastoje v prometu in povečati učinkovitost pri zagotavljanju medicinske in druge opreme, hkrati pa bo pomenila nižje stroške in predvsem izboljšanje standardov za paciente. Podjetje UPS bo drone prej ali slej seveda pričelo uporabljati tudi za dostavo paketov končnim uporabnikom.

Dostavni leteči dron lahko prenaša tovore do 2,3 kilogramov na razdaljo do 20 kilometrov. Podjejte UPS obljublja dostavo v največ enem dnevu, kar pomeni, da bo lahko z droni dostavljalo tudi hitro pokvarljiva živila in druge izdelke, ki morajo biti dostavljeni v najkrajšem možnem času. S tem pa bodo seveda veliko pridobili tudi končni kupci, saj jim na naročeno blago ne bo več treba čakati po več dni ali v nekaterih primerih celo več tednov.


Prijavi napako v članku