Računalništvo, telefonija
11.04.2019 08:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Konec varnega odstranjevanja pomnilniških USB ključev

Funkcionalnost "Quick removal" poskrbi, da podatki na USB ključu ostanejo varno shranjeni tudi, ko ga povlečemo iz računalnika brez varne odstranitve.
Funkcionalnost "Quick removal" poskrbi, da podatki na USB ključu ostanejo varno shranjeni tudi, ko ga povlečemo iz računalnika brez varne odstranitve.

Verjetno smo se že vsi srečali z dilemo, kako odstraniti pomnilniški USB ključ iz računalnika. Ali preprosto potegniti USB ključ iz priključka ali “pravilno” odstraniti napravo? Te dileme uporabniki operacijskega sistema Windows 10 ne bodo več imeli, saj posodobitev Windows 10 različice 1809 omogoča hitro in varno odstranjevanje pomnilniških ključev. Gre za funkcionalnost “Quick removal“, ki poskrbi za to, da podatki na pomnilniškem USB ključu ostanejo varno shranjeni tudi v primeru, ko ga povlečemo iz računalnika brez varne odstranitve.

Uporabnikom drugih operacijski sistemov priporočamo, da uporabijo postopek varne odstranitve pomnilniškega USB ključa, saj dejansko obstaja razlika, če ga odstranimo na pravilen način. Raziskave kažejo, da je tistih nekaj dodatnih sekund, v katerih je USB nared za varno odstranjevanje, pomembnih za shranjevanje podatkov in programske opreme. Ne glede na to pa je tveganje za izgubo podatkov odvisno predvsem od operacijskega sistema in načina uporabe USB ključa.

Če torej ne želite izgubiti pomembnih podatkov, shranjenih na pomnilniškem USB ključu, vam priporočamo, da uporabite postopek varne odstranitve. Če pa uporabljate operacijski sistem Windows 10, različice 1809, vam tega ni treba početi, saj bo za varnost vaših podatkov poskrbela funkcionalnost “Quick removal”.


Prijavi napako v članku