Igre
08.12.2021 05:55

Deli z drugimi:

Share

Uporabniki storitve Xbox Cloud Gaming obožujejo zaslone na dotik!

Storitev Xbox Cloud Gaming je že kar nekaj časa na voljo uporabnikom osebnih računalnikov Windows in Applovih mobilnih naprav iOS. Ta je pred kratkim postala dosegljiva tudi za uporabnike igralnih konzol Xbox, in sicer Xbox Series X, Xbox Series S in Xbox One. Novost je trenutno na voljo le izbranim uporabnikom naročniške storitve Xbox Game Pass Ultimate. Postopoma pa bo storitev Xbox Cloud Gaming dostopna vsem uporabnikom konzol Xbox.

Za dostop do oblačne igričarske storitve Xbox Cloud Gaming je seveda potreben Microsoftov uporabniški račun in naročniška storitv Xbox Game Pass Ultimate. Trenutno je na voljo več kot 100 različnih iger. Ključna prednost igričarske storitve Xbox Cloud Gaming pa je v tem, da iger ni potrebno namestiti, ampak jih lahko takoj igramo v pretočnem načinu.

Spletna storitev Xbox Cloud Gaming ponuja izjemno bogato paleto iger. Pri tem pa je zanimivo predvsem to, da uporabniki nove spletne storitve obožujejo igranje iger na zaslonih občutljivih na dotik. Nedavna raziskava je namreč pokazala, da kar 20 odstotkov uporabnikov za igranje iger uporablja napravo z zaslonom na dotik.

To v praksi pomeni, da bomo v prihodnje deležni še več iger, ki bodo polno združljive z zasloni na dotik. Tu pa seveda nimamo v mislih le pametne telefone. Igre lahko namreč igramo tudi na tabličnih računalnikih, prenosnikih in drugih napravah, ki imajo združljiv operacijski sistem in razpolagajo z zaslonom, ki je občutljiv na dotik.

Vas zanima več iz te teme?
Microsoft

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,