Telefoni
19.04.2013 15:41
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Uporabniki objavili prve video posnetke zajete z očali Google Glass

Uporabniki večpredstavnostnih očal Google Glass so nad vgrajeno visokoločljivo spletno kamero tako navdušeni, da so že napovedali »smrt« klasičnim digitalnim kameram. To niti ne preseneča, saj novost ponuja povsem novo dimenzijo zajemanja osebnih fotografij in video posnetkov.
Uporabniki objavili prve video posnetke zajete z očali Google Glass
Uporabniki objavili prve video posnetke zajete z očali Google Glass

Prvi uporabniki onkraj luže so pred kratkim prejeli prve primerke Googlovih večpredstavnostnih očal Glass, za katere so morali odšteti kar preračunanih 1.170 evrov. Ker gre za »klasična« očala opremljena s kakovostno spletno kamero, ki omogoča zajem fotografij z ločljivostjo do pet milijonov točk in visokoločljivih video posnetkov do formata 720p, ta uporabnikom ponujajo povsem novo dimenzijo zajemanja osebnih fotografij in posnetkov. Uporabniki so nad uporabnostjo v očala vgrajene spletne kamere izjemno navdušeni in so prepričani, da so klasičnim digitalnim kameram že šteti dnevi.

Ker video posnetek pove več kot tisoč slik, so kupci Googlovih večpredstavnostnih očal Glass na spletnem portalu YouTube že objavili prve osebne video posnetke. Ti so dosegljivi na spletnih naslovih http://goo.gl/fzMun, http://goo.gl/NozeV, http://goo.gl/ozkOd in http://goo.gl/27W2e, iz njih pa je razvidno, da gre dejansko za revolucijo načina zajemanja video posnetkov. Način njihovega zajemanja je namreč precej bolj enostaven kot na primer z uporabo pametnega mobilnega telefona ali digitalne kamere. Poleg tega ima uporabnik pri tem prosti obe roki, kar je kot nalašč za primer, ko želimo posneti vožnjo s kolesom, dirko z gokartom, predstavitveni video posnetek nove naprave in podobno.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku