Telefoni
12.04.2014 18:16
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Komaj čakamo na iPhone 6

Komaj čakamo na iPhone 6
Komaj čakamo na iPhone 6

Pri Applu se v teh mesecih dogajajo velike spremembe. Ključni zaposleni, nekateri po več desetletjih, zapuščajo podjetje. Izvaja se reorganizacija pri kateri najbolj izstopa oblikovalec Jony Ive. Njegova vloga pri razvoju produktov je bistveno močnejša kot v preteklosti saj bo neposredno nadziral tako razvoj strojne kot tudi programske opreme. Prav tako je v teh dneh izšla kontroverzna knjiga, Haunted Empire, kjer dolgoletna novinarka opisuje slabše stanje v podjetju v obdobju po Stevu Jobsu.

Vse to pa očitno ne moti najbolj pomembni element, kupce Applovih produktov. Po rekordni prodaji in dobičku v zadnjem četrtletju je pričakovanje novega modela iPhone 6 na vrhuncu. Pri podjetju 451 Research, ki se ukvarja z raziskovanjem in analize trga kupcev, so zaznali rekordno zanimanje za prihajajoči novi model iPhone. V primerjavi z enakim obdobjem pred prihodom modelov iPhone 5 in 5S znaša delež tistih, ki si zagotovo nameravajo kupiti iPhone 6, 14 odstotkov. V primerjavi z modelom 5S, kjer je delež znašal zgolj 9 odstotkov, je to več kot 50 odstotno izboljšanje.


Enako velja za skupino uporabnikov, kjer verjetnost nakupa ni zagotova ampak verjetna. Pri tem iPhone 6 z 26 odstotki znova prednjači pred 5S, kjer je bilo takih zgolj 17 odstotkov.


Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku