Monitorji
16.07.2010 06:45

Deli z drugimi:

Share

Upogljivi zasloni HP za naprave s sistemom webOS?

Upogljivi barvni elektronski papir bo pripomogel k izdelavi manjših prenosnih naprav z visoko avtonomijo!
Upogljivi barvni elektronski papir bo pripomogel k izdelavi manjših prenosnih naprav z visoko avtonomijo!

Podjetje HP je pred kratkim na sejmu MobileBeat Conference predstavilo njihov najnovejši upogljivi in barvni elektronski papir. Phil McKinney, tehnični izvršilni direktor računalniškega giganta, je udeležencem konference potrdil, da novinec temelji na enaki osnovi kot sončne celice. Novi zaslon naj bi bil sila enostaven za izdelavo, odporen na mehanske poškodbe in prijazen do okolja. Nudil naj bi visoko ostrino in dobro berljivost iz vseh vidnih kotov. Novinec ob dnevni svetlobi porabi zanemarljivo količino električne energije v primerjavi z obstoječimi rešitvami, saj ne potrebuje dodatne osvetlitve ozadja.

Ker upogljivi barvni elektronski papir podjetja HP lahko prikazuje videoposnetke, ne preseneča, da je Phil McKinney za bližnjo prihodnost napovedal prihod večpredstavnostnih naprav, ki bodo opremljene z njim in operacijskim sistemom WebOS podjetja Palm. Uporaba elektronskega papirja bo podjetju HP omogočila izdelavo kompaktnih naprav z izjemno avtonomijo delovanja. Ta naj bi bila v povprečju do desetkrat višja.

Phil McKinney, tehnični izvršilni direktor računalniškega giganta, meni, da bi lahko prve primerke upogljivih barvnih elektronskih papirjev ugledali na trgu že čez dve leti. Njihova množična proizvodnja naj bi se pričela že leto kasneje. Najlepše pri tem je to, da oblikovalci večpredstavnostnih naprav ne bodo imeli več omejitev pri pripravi novih izdelkov.

Vas zanima več iz te teme?
HP monitorji LCD monitorji 4K monitorji

Prijavi napako v članku