RAM
17.12.2009 07:50
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Upogljivi organski statični pomnilnik

Bo upogljivi organski statični pomnilnik v bližnji prihodnosti nadomestil običajne statične pomnilnike?
Bo upogljivi organski statični pomnilnik v bližnji prihodnosti nadomestil običajne statične pomnilnike?

Skupini japonskih raziskovalcev iz tokijske fakultete je pred časom uspelo izdelati nadvse zanimiv zaslon OLED, ki je odporen na mehanske poškodbe in ga lahko zategnemo čez poljubno površino. Upogljivi zaslon je mogoče raztegniti za več kot polovico od njegove izhodiščne velikosti, kar je raziskovalcem uspelo doseči z uporabo ogljikovih nanovlaken, gume v prahu in električno prevodnih materialov.

Ker japonski raziskovalci iz tokijske fakultete ne spijo na doseženih lovorikah, ampak kot po tekočem traku pripravljajo nove izdelke, ne preseneča, da jim je uspelo izdelati tudi prvi upogljivi organski statični pomnilnik. Japonski raziskovalci menijo, da bo njihov novi pomnilniški element v bližnji prihodnosti našel svoje mesto predvsem v večjih tipalih, elektronskih knjigah in seveda nepogrešljivih pomnilniških ključkih.

Na to bo žal potrebno še nekoliko počakati, saj zdajšnja različica upogljivega organskega statičnega pomnilnika lahko ohrani zapisane podatke le za en dan. Kljub temu so japonski raziskovalci iz tokijske fakultete prepričani, da naj bi bil njihov prvi upogljivi organski statični pomnilnik nared za množično uporabo že v letu 2012.


Prijavi napako v članku