Računalništvo, telefonija
19.08.2020 11:30

Deli z drugimi:

Share

United Group prevzema Forthnet

S prevzemom družbe Forthnet skupina United Group svojo geografsko prisotnost širi tudi v Grčijo ter utrjuje svoj položaj vodilnega telekomunikacijskega in medijskega operaterja v Jugovzhodni Evropi.
United Group prevzema Forthnet
United Group prevzema Forthnet

Skupina United Group je v skladu s pravili Evropske unije za varstvo konkurence prejela odobritev Evropske komisije za prevzem družbe Forthnet, grškega telekomunikacijskega operaterja. Pred zaključkom postopka prevzema se pričakuje še odločitev grške Komisije za telekomunikacije in pošto.

Skupina United Group, znotraj katere v Sloveniji poslujejo družba Telemach s storitvami EON, Total TV in mobilnimi paketi družine VEČ, televizija Sport Klub ter platforma za e-poslovanje Shoppster, je z najnovejšo potezo pri strategiji rasti ponovno potrdila vodilno vlogo na trgu telekomunikacij in medijev v Jugovzhodni Evropi. Po prevzemu družbe Forthnet bo imela skupina več kot 10 milijonov uporabnikov in 11 tisoč zaposlenih, skupni prihodki na letni ravni pa bodo presegli 1,7 milijarde EUR.

To je tretji velik prevzem, ki ga je skupina United Group izpeljala po tem, ko je marca 2019 večinsko lastništvo prevzel naložbeni sklad BC Partners. United Group je z velikimi načrti na grško tržišče vstopil samo nekaj tednov po nakupu Vivacoma, vodilnega telekomunikacijskega podjetja v Bolgariji, in hrvaškega podjetja Tele2, ki ga je prevzel v začetku leta.

Forthnet je eden vodilnih ponudnikov storitev domače zabave in komunikacij v Grčiji ter nudi storitve televizije, širokopasovnega interneta in fiksne telefonije. Zaposluje okoli 1000 ljudi in storitve zagotavlja skoraj 700.000 uporabnikom ter 40.000 podjetjem, njegovi prihodki pa znašajo 260 milijonov EUR.

Skupina United Group združuje vodilne operaterje in najboljše ponudnike medijskih vsebin v Jugovzhodni Evropi. Z jasno vizijo in strategijo prihodnje rasti v Evropi skupina United Group prevzema še enega uspešnega operaterja v regiji. Cilj skupine je, da trgu 8 držav Jugovzhodne Evrope z 38 milijoni prebivalcev ter izseljencem iz teh držav zagotavlja telekomunikacijske storitve najnovejše generacije ter najboljše domače in tuje televizijske vsebine.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEMACH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEMACH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telemach Slovenija logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEMACH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku