Poslovne rešitve
12.01.2022 14:37
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

United Group krepi položaj v Grčiji – dokončno prevzel Wind Hellas

Skupina United Group, vodilni telekomunikacijski in medijski operater v jugovzhodni Evropi, je sporočila, da je zaključila prevzem grškega telekomunikacijskega operaterja Wind Hellas.

Skupina je doslej v grško tržišče vložila 1,4 milijarde evrov, v naslednjih petih letih pa bo še vsaj dodatne 1,3 milijarde evrov, pri čemer se bo osredotočila na širitev optičnega omrežja, storitve plačljive televizije in uvedbo omrežja 5G. Gre za eno največjih naložb v Grčiji v zadnjih letih.

»Prevzem družbe Wind Hellas je pomemben mejnik za skupino United Group in grški telekomunikacijski trg. Z njim smo naredili nov korak pri uresničevanju svoje zaveze, da grškim potrošnikom ponudimo celoten nabor najboljših izdelkov in storitev, ki jih lahko ponudi naša panoga,« je povedala Victoriya Boklag, izvršna direktorica skupine United Group.

»Digitalizacija in izgradnja optičnih omrežij v Grčiji sta sedaj v polnem teku. S svojimi naložbami in s svojim poglobljenim strokovnim znanjem z osmih trgov bomo igrali ključno vlogo na obeh področjih ter grškim potrošnikom in podjetjem zagotavljali izjemne izdelke ter najboljšo uporabniško izkušnjo,« je dodala Boklagova.

Na ta način je Skupina razširila nabor storitev na še 3,4 milijona uporabnikov. V Grčiji jih ima zdaj 4,7 milijona, skupaj pa 15,2 milijona.

United Group s sedežem na Nizozemskem je vodilni telekomunikacijski in medijski operater v jugovzhodni Evropi, v okviru katerega v Sloveniji poslujejo družba Telemach s storitvami EON, Total TV in mobilnimi paketi družine VEČ, informativni spletni portal N1, televizija Sportklub ter platforma za e-poslovanje Shoppster.

Skupina je na grški trg vstopila leta 2020 s prevzemom Nove. Od takrat je naredila številne pomembne korake za krepitev svoje prisotnosti na lokalnem trgu, vključno s prenovo blagovne znamke in uvedbo najbolj priljubljene TV platforme v regiji EON.

Skupina United Group bo združila operaterja Wind Hellas in Nova ter tako ustvarila konvergenčnega operaterja, ki bo drugi največji ponudnik fiksnih storitev in storitev plačljive televizije v Grčiji.

Vas zanima več iz te teme?
United Group Telemach

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEMACH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEMACH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telemach Slovenija logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEMACH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več