Telefoni
22.02.2016 13:10

Deli z drugimi:

Share

Ulična moda je navdihnila dizajn najnovejših pametnih telefonov HTC

Edinstven učinek micro splash je predstavil novi videz pametnih telefonov v paleti Desire.
Ulična moda je navdihnila dizajn najnovejših pametnih telefonov HTC
Ulična moda je navdihnila dizajn najnovejših pametnih telefonov HTC

Z ambicijo ustvarjanja edinstvenih naprav je HTC danes prestavil najnovejše pametne telefone. Dizajn treh najnovejših pridobitev v paleti Desire – HTC Desire 530, HTC Desire 630 in HTC Desire 825, ki ga je navdihnila urbana ulična moda, predstavlja premostitev vrzeli med modo in zabavno elektroniko. Z uporabo posebno ustvarjenega učinka micro splash na polikarbonatnem ohišju je prav vsak telefon hkrati oseben in edinstven.

Izstopati iz množice – od mode do telefonov

Ekipa oblikovalcev družbe HTC je s posluhom za osebni okus ljudi ter njihovo željo po drugačnosti in upoštevanju dejstva, da so pametni telefoni tako modni dodatki kot zasebno vozlišče, uporabila proces barvanja, ki obravnava vsak telefon kot platno. Z uporabo posebej zasnovanih pršilnih šob ter različnih nastavitev tlaka in viskoznosti barve so ustvarili izdelek, ki ni le videti drugačen, ampak ni podoben ničemur drugemu na trgu.

Ti telefoni vsakomur omogočajo nekaj osebnega z različnimi barvnimi različicami: telefona Desire 630 in Desire 825 z mešanico stratus bele z dvobarvno kombinacijo micro splash in mešanico grafitno sive z zlato kombinacijo micro splash ter HTC Desire 530 v grafitno sivem in stratus belem barvnem bloku.

Ob zavedanju, da ljudje radi prilagodijo svoj stil in so v koraku s trendi, je ekipa oblikovalcev ustvarila tudi dvobarvne ovitke, ki se razdelijo na dele, vrvice, ki črpajo navdih v ročajih torbic, in več kot 25.000 tem, s katerimi lahko uporabnik prilagodi barvno shemo in ozadje naprave glede na svoje najljubše fotografije.

»HTC je svoj ugled zgradil na zagotavljanju vodilnega dizajna v industriji v kombinaciji s pametnimi funkcijami,« je povedal Chialin Chang, predsednik prodaje pri družbi HTC, in dodal: »Ker vemo, da uporabniki danes poleg dojemanja svojih telefonov kot modnih dodatkov iščejo možnosti za osebno prilagoditev in individualnost, smo morali ustvariti nekaj drugačnega. Danes tako predstavljamo najbolj edinstvene naprave Desire doslej.«

Zvok, kot mora biti

A ni vse le v dizajnu. Zvok je izjemno pomemben, skladna z izbiro glasbe, ki je zelo osebna, pa je tudi zahteva pa visoki kakovosti zvoka. Uporabniku poslušanje bogatejšega in bolj dinamičnega zvoka na napravah Desire 630 in 825 omogoča certificiran visoko ločljiv zvok in revolucionarni zvočni sistem HTC BoomSound s tehnologijo Dolby Audio™ v kombinaciji s samodejnim zvočnim predvajanjem, ki daje štirikrat več zvočnih podrobnosti v primerjavi s kakovostjo predvajanja CD-plošč. Hkrati obe omenjeni napravi vključujeta tudi slušalke visoke ločljivosti, ki prinaša visokokakovosten zvok.

Zajetje popolnega selfija

Mladi bodo po ocenah v svojem življenju posneli do 25.000 selfijev[1], zato mora biti ustrezna tudi kakovost fotografij. Ti telefoni so bili posebej zasnovani s kamero na sprednji strani naprave s 5 milijoni slikovnih točk in funkcijama Auto Selfie in Voice Selfie, ki omogočata uporabniku zajemanje posnetka brez dotika gumba. Vgrajena funkcija Live Make-Up na telefonih Desire 630 in 825 uporabniku zagotavlja tudi izboljšavo videza njegovega obraza na posneti fotografiji.

Natančna zasnova se nadaljuje s kamero na zadnji strani naprave z 8 milijoni slikovnih točk pri telefonu HTC Desire 530 in 13 milijoni slikovnih točk pri telefonih Desire 630 in 825 ter z vgrajenim senzorjem BSI, ki veča količino zajete svetlobe in tako omogoča odlične posnetke ob katerem koli delu dneva. Dodatne funkcije, kot sta burst shot in sweep panorama, uporabniku omogočajo zamrznitev gibanja in zajetje krajinskih fotografij profesionalnega videza. Ob tem aplikacija Google Photos predstavlja idealen prostor za shranjevanje uporabnikovih fotografij in video posnetkov.

Dobro počutje in dober videz

S telefonom, s katerim izstopa iz množice, se bo uporabnik počutil tako dobro, kot je videti. Senzor HTC Sensor Hub, ki je na voljo na telefonu Desire 825, uporabniku daje nadzor nad dobrim počutjem s spremljanjem aktivnosti, kretenj in dinamičnega gibanja. Pri tem v realnem času dostavlja statistične podatke, ki se lahko samodejno povežejo z nekaterimi najbolj priljubljenimi aplikacijami za spremljanje telesnih aktivnosti, vključno z Runtastic Running & Fitness, Runkeeper, Endomondo Running and Walking in Google Fit.

Razpoložljivost

Telefoni HTC Desire 530, 630 in 825 bodo od marca 2016 po vsem svetu na voljo pri zastopnikih in na spletnem mestu: htc.com.

[1] Vir: International Business Times (september 2015).


Prijavi napako v članku