Digitalizacija
13.04.2022 08:06
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Udeležite se praktične delavnice uporabe Ansibla

Želite izvedeti več o tem, zakaj Ansible, kaj zmore, kako deluje in se s pomočjo strokovnjakov naučiti, kako ga uporabljati?
Želite izvedeti več o tem, zakaj Ansible, kaj zmore, kako deluje in se s pomočjo strokovnjakov naučiti, kako ga uporabljati?

Upravljanje kompleksnih in dinamičnih IT okolij ni več mogoče brez IT avtomatizacije, ki IT ekipe razbremeni ponavljajočih se opravil, povečuje produktivnost in učinkovitost, zmanjšuje možnost napak in omogoči, da z obstoječimi viri storite mnogo več.

Med množico orodij za avtomatizacijo IT infrastrukture in procesov zaradi svoje zmogljivosti in preproste uporabe vse bolj izstopa orodje Ansible podjetja Red Hat, saj z njim hitro poenostavimo upravljanje še tako kompleksnih struktur. Ansible je odprtokodno orodje, s katerim lahko avtomatiziramo praktično vse – od upravljanja konfiguracij operacijskih sistemov in mrežne opreme, namestitve aplikacij, orkestracije, do varnosti.

Največja prednost orodja Ansible je, da za uporabo ne potrebujete programerskega znanja, saj uporablja lahko berljiv, naraven jezik avtomatizacije, ki ga razumejo tako ljudje kot računalniki. Ker ne uporablja agentov, lahko z Ansiblom na daljavo namestite programsko opremo in spreminjate sistemske nastavitve, ne da bi bilo treba kar koli namestiti v sisteme, ki jih nadzorujete, s čimer ne obremenjujete strežnikov in optimizirate uporabo virov.

Tehnična delavnica: IT avtomatizacija z orodjem Ansible

Želite izvedeti več o tem, zakaj Ansible, kaj zmore, kako deluje in se s pomočjo strokovnjakov naučiti, kako ga uporabljati? Na brezplačni praktični delavnici, ki jo izvaja podjetje XLAB, se boste spoznali z orodjem Ansible, videli, kaj vse lahko avtomatizirate z njim, ter se na podlagi konkretnih primerov naučili osnov njegove uporabe.

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena sistemskim administratorjem, DevOps inženirjem in sistemskim inženirjem za omrežja in varnost, ki še nimajo izkušenj z Ansiblom. Na delavnici bo uporaba Ansibla prikazana na primeru Linuxa.

Brezplačna delavnica bo potekala v četrtek, 12. maja, med 9. in 13. uro na sedežu podjetja XLAB v Ljubljani. Za več informacij in prijavo obiščite spletno stran dogodka.

Več o XLABu

Visokotehnološko podjetje XLAB, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter podatkovne analitike, je na področju IT avtomatizacije v svetovnem merilu eden največjih strokovnjakov za Red Hat Ansible. Tesno sodeluje s produktno ekipo, ki razvija orodje Ansible, in kot uradni tehnološki in poslovni partner podjetja Red Hat pomaga pri vpeljavi avtomatizacije v vse pore organizacije na enostaven in učinkovit način ter izobražuje njihove ekipe, da samostojno izvajajo procese avtomatizacije.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
avtomatizacija

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XLAB
Za več informacij so vam na voljo pri XLAB
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XLAB? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več