Digitalizacija
13.04.2022 08:06
Posodobljeno 12 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Udeležite se praktične delavnice uporabe Ansibla

Želite izvedeti več o tem, zakaj Ansible, kaj zmore, kako deluje in se s pomočjo strokovnjakov naučiti, kako ga uporabljati?
Želite izvedeti več o tem, zakaj Ansible, kaj zmore, kako deluje in se s pomočjo strokovnjakov naučiti, kako ga uporabljati?

Upravljanje kompleksnih in dinamičnih IT okolij ni več mogoče brez IT avtomatizacije, ki IT ekipe razbremeni ponavljajočih se opravil, povečuje produktivnost in učinkovitost, zmanjšuje možnost napak in omogoči, da z obstoječimi viri storite mnogo več.

Med množico orodij za avtomatizacijo IT infrastrukture in procesov zaradi svoje zmogljivosti in preproste uporabe vse bolj izstopa orodje Ansible podjetja Red Hat, saj z njim hitro poenostavimo upravljanje še tako kompleksnih struktur. Ansible je odprtokodno orodje, s katerim lahko avtomatiziramo praktično vse – od upravljanja konfiguracij operacijskih sistemov in mrežne opreme, namestitve aplikacij, orkestracije, do varnosti.

Največja prednost orodja Ansible je, da za uporabo ne potrebujete programerskega znanja, saj uporablja lahko berljiv, naraven jezik avtomatizacije, ki ga razumejo tako ljudje kot računalniki. Ker ne uporablja agentov, lahko z Ansiblom na daljavo namestite programsko opremo in spreminjate sistemske nastavitve, ne da bi bilo treba kar koli namestiti v sisteme, ki jih nadzorujete, s čimer ne obremenjujete strežnikov in optimizirate uporabo virov.

Tehnična delavnica: IT avtomatizacija z orodjem Ansible

Želite izvedeti več o tem, zakaj Ansible, kaj zmore, kako deluje in se s pomočjo strokovnjakov naučiti, kako ga uporabljati? Na brezplačni praktični delavnici, ki jo izvaja podjetje XLAB, se boste spoznali z orodjem Ansible, videli, kaj vse lahko avtomatizirate z njim, ter se na podlagi konkretnih primerov naučili osnov njegove uporabe.

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena sistemskim administratorjem, DevOps inženirjem in sistemskim inženirjem za omrežja in varnost, ki še nimajo izkušenj z Ansiblom. Na delavnici bo uporaba Ansibla prikazana na primeru Linuxa.

Brezplačna delavnica bo potekala v četrtek, 12. maja, med 9. in 13. uro na sedežu podjetja XLAB v Ljubljani. Za več informacij in prijavo obiščite spletno stran dogodka.

Več o XLABu

Visokotehnološko podjetje XLAB, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter podatkovne analitike, je na področju IT avtomatizacije v svetovnem merilu eden največjih strokovnjakov za Red Hat Ansible. Tesno sodeluje s produktno ekipo, ki razvija orodje Ansible, in kot uradni tehnološki in poslovni partner podjetja Red Hat pomaga pri vpeljavi avtomatizacije v vse pore organizacije na enostaven in učinkovit način ter izobražuje njihove ekipe, da samostojno izvajajo procese avtomatizacije.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
avtomatizacija

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XLAB
Za več informacij so vam na voljo pri XLAB
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XLAB? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več