Digitalizacija
13.04.2022 08:06
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Udeležite se praktične delavnice uporabe Ansibla

Želite izvedeti več o tem, zakaj Ansible, kaj zmore, kako deluje in se s pomočjo strokovnjakov naučiti, kako ga uporabljati?
Želite izvedeti več o tem, zakaj Ansible, kaj zmore, kako deluje in se s pomočjo strokovnjakov naučiti, kako ga uporabljati?

Upravljanje kompleksnih in dinamičnih IT okolij ni več mogoče brez IT avtomatizacije, ki IT ekipe razbremeni ponavljajočih se opravil, povečuje produktivnost in učinkovitost, zmanjšuje možnost napak in omogoči, da z obstoječimi viri storite mnogo več.

Med množico orodij za avtomatizacijo IT infrastrukture in procesov zaradi svoje zmogljivosti in preproste uporabe vse bolj izstopa orodje Ansible podjetja Red Hat, saj z njim hitro poenostavimo upravljanje še tako kompleksnih struktur. Ansible je odprtokodno orodje, s katerim lahko avtomatiziramo praktično vse – od upravljanja konfiguracij operacijskih sistemov in mrežne opreme, namestitve aplikacij, orkestracije, do varnosti.

Največja prednost orodja Ansible je, da za uporabo ne potrebujete programerskega znanja, saj uporablja lahko berljiv, naraven jezik avtomatizacije, ki ga razumejo tako ljudje kot računalniki. Ker ne uporablja agentov, lahko z Ansiblom na daljavo namestite programsko opremo in spreminjate sistemske nastavitve, ne da bi bilo treba kar koli namestiti v sisteme, ki jih nadzorujete, s čimer ne obremenjujete strežnikov in optimizirate uporabo virov.

Tehnična delavnica: IT avtomatizacija z orodjem Ansible

Želite izvedeti več o tem, zakaj Ansible, kaj zmore, kako deluje in se s pomočjo strokovnjakov naučiti, kako ga uporabljati? Na brezplačni praktični delavnici, ki jo izvaja podjetje XLAB, se boste spoznali z orodjem Ansible, videli, kaj vse lahko avtomatizirate z njim, ter se na podlagi konkretnih primerov naučili osnov njegove uporabe.

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena sistemskim administratorjem, DevOps inženirjem in sistemskim inženirjem za omrežja in varnost, ki še nimajo izkušenj z Ansiblom. Na delavnici bo uporaba Ansibla prikazana na primeru Linuxa.

Brezplačna delavnica bo potekala v četrtek, 12. maja, med 9. in 13. uro na sedežu podjetja XLAB v Ljubljani. Za več informacij in prijavo obiščite spletno stran dogodka.

Več o XLABu

Visokotehnološko podjetje XLAB, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter podatkovne analitike, je na področju IT avtomatizacije v svetovnem merilu eden največjih strokovnjakov za Red Hat Ansible. Tesno sodeluje s produktno ekipo, ki razvija orodje Ansible, in kot uradni tehnološki in poslovni partner podjetja Red Hat pomaga pri vpeljavi avtomatizacije v vse pore organizacije na enostaven in učinkovit način ter izobražuje njihove ekipe, da samostojno izvajajo procese avtomatizacije.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
avtomatizacija

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XLAB d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XLAB d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XLAB d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PANASONIC SLOVENIJA

, , Tel: 080 080 799
Panasonic je ena največjih svetovnih blagovnih znamk na področju potrošniške elektronike. Že več kot stoletje uporabnike razvaja z najnovejšimi televizijskimi sprejemniki, fotoaparati, ... Več

Normstudio, MEGLENOV NORM, k.d.

Škrilje 77, 1292 Ig, Tel: 064 11 22 91
Se še spomnite časov videorekorderjev in VHS kaset? Zagotovo se spomnite mučnih trenutkov, ko ste trepetali med navijanjem kaset in upali, da so spomini ostali nepokvarjeni. Prav ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več