Računalništvo, telefonija
08.05.2009 09:00

Deli z drugimi:

Share

Ubuntu dobil novo preobleko

Podjetje Canonical je izdalo najnovejšo različico programa Ubuntu – odprtokodno distribucijo Linuxa – z kodnim imenom Jaunty Jackalope.

V svoji deseti izdaji, Ubuntu 9,04, ki podpira strežnike, osebne računalnike in tudi netbooke, ponuja hitrejši zagon ter zagotavlja hitrejši dostop do polnega računalništvo okolja na večini osebnih računalnikov, prenosnikov in mini netbook-ov. Izboljšane so tudi funkcije, ki skrbijo za računalnik med prekinitvami, vključno s takojšnim odzivom računalnika po hibernaciji. Inteligentno preklapljanje med Wi-Fi in 3G okolji sedaj zagotavlja podporo večim brezžičnim napravam in 3G karticam, kar ima za posledico lažje upravljanje za večino uporabnikov.

Ubuntu je zelo priljubljen tudi med uporabniki netbook-ov. Pri Canonical pravijo, da bodo z verzijo 9,04 uporabniki lahko prvič prenesli celotni inštalacijski Ubuntu Netbook Remix na svoj USB pogon, neposredno iz spletne strani Ubuntu.com. V podjetju tudi pravijo, da bo Ubuntu Netbook Remix podpiral širok razpon priljubljenih netbook-ov, ki so na voljo na današnjem trgu.

Še ena vesela novica za uporabnike Linuxa torej. Sedaj pa je le vprašanje časa, kako se bo stvar dejansko obnesla med uporabniki. Bomo videli.


Prijavi napako v članku