Operacijski sistemi
17.10.2011 08:41
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ubuntu 11.10 navdušuje v vseh pogledih!

Vas je Ubuntu 11.10 prepričal?
Vas je Ubuntu 11.10 prepričal?

Čeprav na odprtokodni operacijski sistem Linux prisega manj kot odstotek računalničarjev, to še ne pomeni, da je povsem neuporaben. To je s pripravo operacijskega sistema Ubuntu 11.10 pred kratkim dokazalo podjetje Canonical. Novinec je namreč kar šest mesecev nastajal pod razvojno oznako Oneiric Ocelot in na določenih področjih prekaša celo Windows 7.

Brezplačni operacijski sistem Ubuntu 11.10 v primerjavi s predhodniki ne prinaša kakšnih revolucionarnih novosti. Programerji so namreč precej časa vložili predvsem v izboljšanje kakovosti in zanesljivosti delovanja. Najvidnejših izboljšav je bil deležen priljubljeni grafični vmesnik Unity, ki sedaj deluje hitro in zanesljivo. Na voljo je prenovljen sistem za preklapljanje med programi in nov iskalni vmesnik, ki zagotavlja popolno integracijo iskalnikov posameznih programov z glavnim oziroma sistemskim iskalnikom.

Nadobudni programerji so veliko truda vložili še v dodelavo tako imenovane trgovine z aplikacijami. Peta različica programa Ubuntu Software Center ima večje ikone in dodatni programi so precej bolj intuitivno razporejeni v kategorije. Delnih izboljšav je bil deležen tudi iskalnik. Na voljo so seveda še nove različice programske opreme, in sicer Mozilla Thunderbird (privzeti odjemalec elektronske pošte), Firefox in LibreOffice. Če vas je operacijski sistem Ubuntu 11.10 prepričal, je ta na voljo za prenos na strani http://goo.gl/nduHS.

Vas zanima več iz te teme?
Linux operacijski sistem

Prijavi napako v članku