Telefoni
11.05.2021 12:27

Deli z drugimi:

Share

Tudi telefoni Google Pixel brez neomejenega shranjevanja v Google Foto!

Tudi uporabniki telefonov Pixel ne bodo več mogli brezplačno shranjevati visokoločljivih fotografij in videoposnetkov.
Tudi uporabniki telefonov Pixel ne bodo več mogli brezplačno shranjevati visokoločljivih fotografij in videoposnetkov.

Uporabniki mobilnih naprav Android, ki zajemajo veliko fotografij in videoposnetkov, zagotovo obožujejo storitev Google Foto (Google Photos). Ta namreč trenutno še vedno omogoča samodejno in brezplačno shranjevanje ter samodejno organiziranje fotografij. Brezplačno varnostno kopiranje neomejeno število fotografij in videoposnetkov je sicer omejeno na posnetke v velikosti 16 milijonov slikovnih točk oziroma 1080p, a to je za mnoge več kot dovolj.

Na žalost pa v okviru storitve Google Foto kmalu ne bo več mogoče brezplačno shranjevati visokoločljivih fotografij in videoposnetkov. S prvim junijem letos bo namreč podjetje Google spremenilo politiko shranjevanja večpredstavnostnih vsebin. Uporabnik bo imel na voljo do največ 15 gigabajtov razpoložljivega prostora, za več pa bo moral zakupiti naročnino na Google One. Omejitev se bo nanašala na vsebine, shranjene po prvem juniju 2021. Uporabnikom je torej na voljo dovolj časa, da prenesejo fotografije in videoposnetke, v kolikor to seveda želijo.

Nedavno pa so pri podjetju Google potrdili še, v okviru storitve Google Foto tudi uporabniki njihovih pametnih mobilnih telefonov Pixel ne bodo več mogli brezplačno shranjevati visokoločljivih fotografij in videoposnetkov. Kljub temu pa naj bi bile skrbi povsem odveč. Podjetje Google naj bi za uporabnike njihovih pametnih mobilnih telefonov pripravil posebno storitev, imenovano Storage Saver. Ta naj bi bila namenjena izključno uporabnikom pametnih mobilnih telefonov Pixel in naj bi uporabnikom prav tako omogočala brezplačno shranjevanje večpredstavnostnih vsebin. Uporabniki pa se bodo v zameno morali odreči najvišji ločljivosti. Podjetje Google nove storitve še ni uradno potrdilo, zato še ni znano, ali bo ta dejansko na voljo uporabnikom mobilnih naprav Pixel.


Prijavi napako v članku