Računalništvo, telefonija
11.07.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Tudi med dopustom imate dom lahko pod nadzorom

.. Vas vedno pred odhodom na dopust skrbi, kaj se dogaja doma? Pogosto pomislite, ali je vse v najlepšem redu? Omislite si nadzorne kamere in skrbi bodo odveč ..
Tudi med dopustom imate dom lahko pod nadzorom
Tudi med dopustom imate dom lahko pod nadzorom

Videonadzorni sistemi za dom še nikoli niso bili tako dostopni in kakovostni. Danes se v tem segmentu srečamo z izjemnim razmerjem med ceno in kvaliteto – tako pri analognih kot pri IP sistemih. Sistemi so uporabnikom pisani na kožo, saj omogočajo dostop do sistema in pregled kamer kar preko mobilne aplikacije. Omogočajo tako spremljanje dogajanja v živo kot tudi ogled posnetkov. Ob zaznavanju dogodkov se uporabniku na mobilni napravi sproži alarm.

Analogni videonadzorni sistemi

Najbolj ugodni so analogni sistemi. Posebej primerni so, če bi želeli nadgraditi star analogni videonadzorni sistem z novim. Pri tem lahko obdržite obstoječo inštalacijo in zamenjate zgolj kamere. Analogne kamere so pri podjetju Techtrade zdaj na voljo že od 15,58 evra dalje. Za to ceno dobite kamero podjetja HiLook z ločljivostjo 1MP, CMOS senzorjem in dosegom do 20 metrov. Opremljena je z analognim HD izhodom in deluje pri temperaturi od -40 do 60 stopinj Celzija. Velika je 85,4 milimetra (premer) x 76,12 milimetra, tako da bo v prostoru skoraj neopazna, predvsem zaradi kupolaste oblike, ki se zlije s prostorom.

Ko smo že pri analognih kamerah – v podjetju Techtrade nudijo notranje in zunanje, kupolaste oblike in tudi »bullet« kamere v obliki cevi, ki so nekoliko bolj opazne.

Potrebujete tudi snemalnik. Na spletni strani podjetja Techtrade je lahko snemalnik za 4 kamere z najvišjo ločljivostjo 2MP vaš že za dobrih 50 evrov. Podpira video kodiranje H.264+/H.264 in zvočno kodiranje G.711 U ter shrambo kapacitete do 6 TB za vsak HDD. Deluje na temperaturi od -10 do 55 stopinj Celzija. Opremljen je z vrsto priključkov, kot so HDMI, VGA, dva USB 2.0, BNC, pa vhodni in izhodni avdio priključek ter RJ45.

IP videonadzorni sistemi

Če so vam bolj pri srcu digitalne kamere, vam v podjetju Techtrade nudijo tudi pester izbor IP sistemov z izjemnim naborom različnih kamer in snemalnikov. Tako nudijo IP kamere različnih oblik – kupulaste, bullet in še nekaj drugih zanimivih oblik, ki si jih lahko ogledate na njihovi spletni strani. Izbirate lahko med kamerami z motoriziranim zumom, do 25-kratnim optičnim zumom, vodljive-vrtljive-pan tilt kamere …

Prav tako lahko kamere nadzirate preko aplikacije na pametnem mobilnem telefonu. To v praksi pomeni, da ste lahko kjerkoli, le da imate internetno povezavo, v vsakem trenutku pa boste lahko preverili, če je doma vse v najlepšem redu. V živo ali za nazaj.

Seveda tudi v tem primeru potrebujete snemalnik. V spletni trgovini Techtrade jih imajo na zalogi kar nekaj. Seveda omogočajo snemanje preko različnih kanalov v visoki ločljivosti ter nudijo sproščenost in nadzor tudi, ko vas ni doma. Naj omenimo še, da je večina teh artiklov (več kot 80%) dobavljivih iz zaloge, večina naročenih paketov pa bo na vašem naslovu že naslednji dan po naročilu.

Priskrbijo tudi nalepke, da je objekt varovan. Že to utegne marsikoga odvrniti od kraje oziroma od vstopa v vaš dom.

Priskrbite si torej kamere za nadzor doma še pred dopustom in letos brezskrbno počitnikujete. Če boste za trenutek pomislili, da bi se lahko doma zgodilo kaj neprijetnega, boste iz žepa potegnili mobilni telefon in preverili stanje. Pogosto nas prav to, da imamo vse pod nadzorom, pomiri, posledično pa se lažje sprostimo in uživamo na zasluženem dopustu. (P.R.)

POZOR! Akcija HiLook: Vse do 31.7.2019 pri nakupu videonadzornih kamer in snemalnikov HiLook v vrednosti nad 300€ priložimo praktična darila za izgradnjo video nadzornega sistema! Akcija velja do razprodaje zalog.

KODA za DARILO: RN-HiLook2019


Prijavi napako v članku