Telefoni
12.02.2021 20:05
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tudi igre na srečo se selijo na pametne telefone

.. Ne glede na to, ali gre za obisk kazinoja, srečelov ali igranje lota - igre na srečo vedno vzbujajo nek občutek zadovoljstva in pričakovanja, da boste prav vi »tisti« srečnež. Z digitalizacijo je ta svet postal še bolj dostopen ..
Tudi igre na srečo se selijo na pametne telefone
Tudi igre na srečo se selijo na pametne telefone

Igre na srečo od nekdaj privabljajo množice. Prav vsakdo, ki v tem kolesju sodeluje, upa na to, da bo zadel dobitno kombinacijo in si privoščil, kar si prej ni mogel. Ob ogromnih zneskih, ki jih je mogoče zadeti, pa bil morda celo preskrbljen do konca svojega življenja.

Igre na srečo se poleg klasične oblike vse bolj selijo na splet. Če se morebiti vsakdo ne bo usedel za računalnik in tam preizkušal svoje sreče, pa bo zagotovo marsikateri uporabnik z veseljem prijel v roke svoj mobilni telefon in v priročni aplikaciji z izpiljeno uporabniško izkušnjo vložil kak evro – in če bo imel srečo, dobil kakšnega več.

Uporabnikov, ki se na telefonu nikoli niso preizkusili v prav nobeni igri, je zelo malo. Ponudba iger v trgovinah z aplikacijami je skorajda neskončna in za vsakega uporabnika se najde tista prava. Tudi ponudba iger na srečo je pestra, omejujejo jih zgolj zakoni in regulatorji, saj bi jih bilo v nasprotnem primeru zagotovo še več.

Današnji čas, ko je naše gibanje omejeno – prav tako obiski frizerjev, trgovin, igralnic in specializiranih prodajnih mest za igre na srečo, je voda na mlin igram na srečo prek spleta. Seveda gre pri tem izpostaviti pametne telefone, ki so naši stalni in zvesti spremljevalci. S seboj jih imamo praktično povsod in le klik zaslona na dotik nas loči do priljubljene aplikacije, denarnega vložka v igri na srečo in dobitka ali pač vnovičnega vložka. Upamo si trditi, da sama uporabniška izkušnja, pa naj gre za tombolo, športno napoved, loto ali poker, tu ne trpi, ampak je v mobilni aplikaciji več kot vrhunska. Upravljanje je enostavno, nabor iger širši kot kjerkoli drugje, telefon pa naprava, s katero smo največ v stiku, najbolj smo je vajeni in ji na nek način celo zaupamo.

Nagrajena aplikacija

Svoj spletni portal so prenovili tudi pri Loteriji Slovenije. Vedo, da morajo tako vsebinam kot tehnologijam, ki jih uporabljajo na spletnem portalu, posvečati posebno skrb, zato tudi stalno spremljajo igralno izkušnjo in jo neprestano izboljšujejo. Njihova spletna aplikacija je sicer na voljo od leta 2017, torej dobra tri leta, kljub temu pa je bila po izboru strokovnjakov prepoznana kot ena najboljših v Sloveniji – in to kar dve leti zapored (prejela je nagradi Websi 2018 in 2019).

Pričakujemo lahko, da bodo igre na srečo v prihodnosti vse bolj prilagojene posamezniku. Prav uporabniška izkušnja je tista, ki je ključna pri uporabi katerekoli aplikacije ali programa, v prihodnosti pa bo najverjetneje poudarek na tem še večji. Vsi namreč vemo, kako hitro aplikacijo, ki nam ni všeč, izbrišemo iz svojega pametnega telefona.

Tudi zavoljo odlične aplikacije Loterije Slovenije in dejavnosti, ki jih posvečajo spletnemu igranju, se delež igralcev na njihovih digitalnih kanalih nenehno povečuje. Dejstvo, da lahko danes igre na srečo igramo iz domačega naslanjača kadarkoli se nam ljubi, vsekakor ni zanemarljivo.

Velja poudariti tudi to, da pri Loteriji Slovenije veliko pozornost posvečajo družbeno odgovornemu prirejanju: varno, odgovorno in hkrati udobno igranje je zanje najpomembnejše. S takšnim igranjem vsi prispevamo v dobre namene: samo v lanskem letu smo vsi skupaj pomagali podpreti več kot 500 slovenskih invalidskih, humanitarnih in športnih organizacij in projektov.

Spletni portal www.loterija.si so pri Loteriji Slovenije prenovili lani, na njem pa je danes registriranih več kot 120.000 igralcev. Mobilno aplikacijo uporablja več kot 25.000 uporabnikov, vsekakor pa je pričakovati, da bo v prihodnje število slednjih naraščalo. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ISF TEAM d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
ISF Team poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več