Telefoni
11.05.2019 07:43
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tu so prve fotografije telefona iPhone XR 2019

Tudi novi iPhone XR 2019 naj bi bil oblikovno nekaj posebnega.
Tudi novi iPhone XR 2019 naj bi bil oblikovno nekaj posebnega.

Pred kratkim smo pisali o govoricah, ki o prihajajočem pametnem mobilnem telefonu iPhone XI trenutno krožijo po svetovnem spletu. Največja novost pri novincu naj bi bil sistem za zajemanje fotografij, saj naj bi bil sestavljen iz kar treh objektivov in slikovnih leč, postavljenih v “kvadrat”, saj bodo preveliki, da bi jih podjetju Apple uspelo razporediti horizontalno. Ta korak je sam po sebi sicer logičen, saj računalniški gigant po kakovosti zajetih fotografij že močno zaostaja za konkurenčnimi podjetji, kot sta Samsung in Huawei, kar se seveda posledično pozna pri prodaji.

Za enako potezo naj bi se podjetje Apple odločilo tudi pri zasnovi cenejše različice novega pametnega mobilnega telefona iPhone, in sicer modela iPhone XR 2019. Ta naj bi bil za razliko od zmogljivejšega modela iPhone XI opremljen le z dvema fotoaparatoma ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk. En fotoaparat bo povsem običajen, drugi pa naj bi nudil 2-kratno optično povečavo. Novi iPhone XR 2019 naj bi bil opremljen še z zaslonom s 15,5-centimetrsko oziroma 6,1-palčno diagonalo, pri čemer bo ločljivost prikaza slik znašala le 1.792 x 828 slikovnih točk. Tu bomo seveda našli tudi priključek Lightning, poleg njega pa reže, namenjene zvočniku.

Glede na spletne govorice, bo novi iPhone XR 2019 relativno kompakten, saj naj bi meril zgolj 150,9 x 76,1 x 7,8 milimetrov oziroma 8,5 milimetrov na predelu, kjer se bodo nahajali digitalni fotoaparati. Maloprodajna cena novosti naj bi bila primerljiva z obstoječim modelom, na voljo pa naj bi bile tudi barvne kombinacije ohišij, ki so trenutno “rezervirane” le za zmogljivejše modele.


Prijavi napako v članku