Računalništvo, telefonija
27.01.2020 12:00

Deli z drugimi:

Share

Trivago zavaja potrošnike

Se še spomnite oglasa, če iščete hotel, uporabite Trivago? Zveza potrošnikov Slovenije opozarja, da v večini primerov ne prikazujejo najnižjih možnih cen.
Trivago zavaja potrošnike
Trivago zavaja potrošnike

Pred kratkim je po poročanju ZPS avstralsko zvezno sodišče potrdilo, da je spletna platforma za iskanje nastanitev Trivago že vsaj od decembra 2016 zavajala potrošnike.

Trivago naj bi namreč za vsako iskanje, katerega je opravil uporabnik, poiskal tisto nastanitev, ki je plačala največ, da se prikaže na vrhu iskalnih rezultatov. Seveda tukaj ne bi bilo nič spornega, če bi bila nastanitev tudi res najcenejša, a temu ni bilo tako.

Prav tako je ponudnik zavajal pri prikazovanju cen. Cena za sobo, ki je bila višja in je bila prečrtana, je bila v večini primerov pravzaprav cena za bolj luksuzno sobo v istem hotelu (cene se niso nanašale na enak tip ponujene sobe).

Trivago je tudi pri nas zelo priljubljeno orodje, zato pri ZPS opozarjajo, da je bolje opraviti še več individualnih iskanj in primerjav cene, kot pa da se potrošniki izključno zanašamo samo na enega ponudnika, ki naj bi nam ponudil najboljšo ceno.

V večini primerov je tudi bolje kontaktirati nastanitev direktno, saj nam lahko ponudijo popust za neposredno rezervacijo. Ponudniki nastanitev namreč za vsako opravljeno rezervacijo preko posrednika (Booking.com, Trivago,…) plačajo provizijo spletni strani, ki je pripeljala kupca do njih. Ravno zaradi tega je večina nastanitev pripravljena ponuditi popust, če se odločimo za direktno rezervacijo.


Prijavi napako v članku