Računalništvo, telefonija
01.12.2019 15:00

Deli z drugimi:

Share

Tretjina uspeha posameznika je odvisna od čustvene inteligence

.. Podjetja za svoje naročnike nenehno iščejo najučinkovitejša orodja, ki jih podprejo pri doseganju njihovih ciljev ..
Helena Jurca, Business success
Helena Jurca, Business success

Zavzetost je neposredno povezana s stopnjo čustvene inteligence (tudi EI oziroma »emotional intelligence«), ki je bila na Svetovnem gospodarskem forumu izbrana med 10 ključnih kompetenc za prihodnost. Za podporo pri razvoju EI so v podjetju Business Success d.o.o. izbrali učinkovito mednarodno uveljavljeno orodje družbe GENOS.

Za pozitivno poslovno okolje in zavzete sodelavce

S programi GENOS Emotional Intelligence povečamo zavzetost zaposlenih, izboljšamo timsko sodelovanje, učinkovitost in profitabilnost, izboljšamo prodajno učinkovitost, storitve za stranke in kreiramo pozitivno poslovno okolje.

Njihov model čustvene inteligence povezuje 6 kompetenc: zavedanje sebe, zavedanje drugih, avtentičnost, čustveno odločanje, »self-management« in pozitiven vpliv na delovno okolje. Podpre razvoj EI v delovnem okolju (Workplace Behaviour), kar je odgovornost vsakega zaposlenega in razvoj EI za voditelje (EI for Leadership).

Orodje ponudi naročniku vpogled v 2 pomembni komponenti:

  • V kolikšni meri posameznik demonstrira določeno kompetenco
  • V kolikšni meri je ta kompetenca pomembna zanj in za njegove sodelavce

Z merjenjem klime čustvene inteligence dobi naročnik direktno povezavo med tem, kako se ljudje počutijo na delovnem mestu in njihovo zavzetostjo.

To je odlično izhodišče za pripravo strategije za razvoj vodij in zaposlenih. Razvoj kompetenc lahko podprejo s treningi, edutainment dogodki in z individualnimi coachingi.

Skoraj 25-letna tradicija

Podjetje Business Success d.o.o. že od leta 1995 zelo učinkovito prenaša znanje s področij komunikacije, vodenja, medosebnih odnosov in prodaje v delovne sredine. Dolgoletna tradicija, nenehno izpopolnjevanje in prilagodljivost so vrednote, ki jih njihovi naročniki cenijo.

Zakaj bi izbrali ravno njih?

  • majhne skupine in osebni pristop,
  • intenzivno interaktivno delo,
  • programi, prilagojeni naročnikom (interni treningi) ali v standardni obliki (razpisani termini),
  • več kot 20-letna tradicija,
  • praktične izkušnje trenerjev zagotavljajo konkretne odgovore na konkretna vprašanja udeležencev,
  • mednarodne povezave in stalno izpopolnjevanje predavateljev,
  • sodelovanje z naročniki tudi po izvedenih delavnicah (implementacija, coaching in opolnomočenje

V študiji, objavljeni v Journal of Vocation Behavior, so profesor menedžmenta na Farmer School of Business Joseph C. Rode in njegovi soavtorji ugotovili, da je čustvena inteligenca povezana z višjimi plačami in večjim zadovoljstvom na delovnem mestu.

»Razumevanje svojih čustev, njihovo obvladovanje in razumevanje drugih ljudi je lahko najpomembnejša prednost pri delu z drugimi.«

Eric Lupton, izvršni direktor Life Saver Pool Fence


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PROWEB SOLUTIONS, Sebastijan Jakomini s.p.

Potrčeva cesta 50, 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več