Telefoni
28.12.2019 10:40

Deli z drugimi:

Share

Trenutno najbolje prodajan pametnih mobilni telefon je..

Pametni mobilni telefon iPhone XR je na prvem mestu že vse od leta 2018.
Pametni mobilni telefon iPhone XR je na prvem mestu že vse od leta 2018.

Dandanes so razlike med pametnimi mobilnimi telefoni praktično zelo majhne. Nekateri imajo sicer večje oziroma manjše zaslone, več pomnilniškega prostora, obstajajo pa še druge specifikacije, ki nam pomagajo ločiti med telefoni. Kakorkoli že, če pogledamo nekoliko širšo sliko, gre nenehno za ponavljanje enih in istih značilnosti, cene naprav pa se neprestano višajo. Zato ne preseneča, da uporabniki pametne mobilne telefone danes menjajo precej počasneje kot v preteklosti.

Kljub temu pa je nedavno objavljena raziskava analitskega podjetja Counterpoint Research pokazala, da povpraševanje po pametnih mobilnih telefonih iPhone ni upadlo. Še več, v tretjem četrtletju leta 2019 je bil namreč najbolje prodajan pametni mobilni telefon ravno iPhone, in sicer model iPhone XR. Ta je namreč predstavljal dobre tri odstotke vseh prodanih telefonov širom sveta. Pametni mobilni telefon iPhone XR je na prvem mestu od prvega četrtletja 2018, ko je bil uradno predstavljen, kar le kaže na to, da gre za nadvse priljubljeno mobilno napravo.

Na drugem mestu lestvice najbolj priljubljenih pametnih mobilnih telefonov v tretjem četrtletju leta 2019 najdemo telefon Samsung Galaxy A10 z 2,6 odstotnim tržnim deležem. Temu do petega mesta sledijo še telefoni Samsung Galaxy A50 (1,9 odstotkov), Oppo A9 (1,6 odstotkov) in iPhone 11 (1,6 odstotkov). Glede na tržni delež pa trenutno še vedno vodi podjetje Samsung, saj s svojimi napravami obvladuje kar dobrih 23 odstotkov trga mobilne telefonije.


Prijavi napako v članku