Računalništvo, telefonija
13.04.2010 10:53
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Trendi izvajanja zunanjih storitev

Trendi izvajanja zunanjih storitev
Trendi izvajanja zunanjih storitev

Včeraj je podjetje S&T v sproščenem vzdušju predstavilo nekatere trende zunanjega izvajanja IT storitev. Zunanje izvajanje IT-storitev namreč postaja del ponudbe večine večjih ponudnikov IT-storitev. Po podatkih analitske hiše IDC je povpraševanje in uporaba outsourcing storitev v letu 2009 v Sloveniji zrasla za 4,7 %. Tudi v S&T Slovenija prepoznavajo vedno večji interes strank za tako obliko IT-podpore.

Glavni trendi zunanjega izvajanja IT-storitev v letu 2010 so:

Optimizacija – Podjetja se tudi v letu 2010 želijo prilagajati trgu in opravljati svojo dejavnost najbolje za stranke. Pri tem je v letu 2010 v ospredju pragmatičnost, premišljeni koraki in osredotočenost na doseganje najvišje stopnje standardizacije in optimizacije.

Fokus na osnovni posel (core business) – Zaradi trenutnih še vedno neugodnih gospodarskih razmer se podjetja vedno bolj osredotočajo na optimalni razvoj svojega osnovnega posla, podporne funkcije, kot je informacijska tehnologija, pa predajajo zunanjim strokovnjakom, ki so zanje specializirani in jim lahko prinesejo večjo dodano vrednost.

Lokalni ponudniki – Stranke se raje odločajo za lokalne ponudnike zaradi varnosti, zaupanja in transparentnosti. Za razliko od globalnih ponudnikov je lokalni ponudnik stranki vedno na voljo, stranka lahko na licu mesta preverja učinkovitost in varnost ponujenih storitev, na osnovi tega pa raste zaupanje in se širi sodelovanje med ponudnikom in stranko.

Stroškovna učinkovitost – Zunanje izvajanje IT-storitev prinaša stroškovno učinkovitost v smislu optimizacije stroškov informacijske tehnologije in obenem znižuje tveganja, povezana z IT.


Prijavi napako v članku