Mrežna oprema
22.05.2009 06:18

Deli z drugimi:

Share

TransferJet postal resničnost

TransferJet bo zagotovil hitrejši, varnejši in predvsem zanesljivejši prenos podatkov.
TransferJet bo zagotovil hitrejši, varnejši in predvsem zanesljivejši prenos podatkov.

S povezavo Bluetooth so danes opremljene številne prenosne naprave, saj zagotavlja izjemno enostavno in hitro brezžično povezovanje z drugimi izdelki. Člani združenja Bluetooth Special Interest Group so pred kratkim potrdili specifikacije za tretjo generacijo brezžične povezave Bluetooth, ki bo zagotavljala prenose podatkov s hitrostjo do 24 megabitov na sekundo, kar ji bo omogočala tehnologija Wi-Fi 802.11. Nova brezžična povezava (Alternate MAC/PHY) bo uporabnikom zagotavljala tudi varnejši in zanesljivejši brezžični prenos podatkov ter povezavo računalniških in telekomunikacijskih sistemov.

Prenovljeni Bluetooth pa ne bo imel prostega prodora na trg, saj je podjetje Sony, skupaj s petnajstimi podjetij, napovedalo skorajšnji prihod tehnologije TransferJet, ki bo namenjena hitremu izmenjevanju fotografij, glasbe in filma. Z novim sistemom bodo računalniški giganti opremljali svoje mobilne telefone, televizijske sprejemnike, večpredstavnostne naprave in računalniške sisteme. Tehnologija TransferJet je sila enostavna za uporabo, saj za prenos podatkov zadošča, da se napravi fizično dotakneta (na primer digitalni kamkorder in televizija, dva mobilnika in podobno). Novinec pri prenosu ne uporablja obstoječih protokolov za brezžično povezovanje (Wi-Fi, Bluetooth in podobnih), ampak koristi prednosti elektromagnetnega valovanja. Prenos večpredstavnostnih vsebin poteka s hitrostjo do 560 Mbitov/s oziroma 70 MB/s, kar zadostuje tudi za ogled videa v realnem času.

Ker so specifikacije za tehnologijo TransferJet tako rekoč že pripravljene, to pomeni, da bo inovativna tehnologija pripravljena za trg v roku devet do dvanajst mesecev. Nova Sonyjeva tehnologija naj bi na trg prišla sočasno s tretjo inačico Bluetooth povezave.

Vas zanima več iz te teme?
brezžični internet WiFi ojačevalci routerji

Prijavi napako v članku