Telefoni
13.04.2020 09:34

Deli z drugimi:

Share

To so telefoni Samsung, ki bodo prejeli novi Android 10! Je med njimi tudi vaš?

Operacijski sistem Android 10 nedvomno izboljša uporabniško izkušnjo pametnih mobilnih telefonov Samsung.
Operacijski sistem Android 10 nedvomno izboljša uporabniško izkušnjo pametnih mobilnih telefonov Samsung.

Podjetje Google je mobilni operacijski sistem Android 10 javnosti uradno najavil že septembra lanskega leta, kljub temu številni proizvajalci mobilnih naprav za njihove izdelke še niso pripravili posodobitev. Med njimi najdemo tudi podjetje Samsung. To je namreč šele pred kratkim razkrilo seznam mobilnih naprav, ki jih bo tekom meseca aprila posodobilo na najnovejši Android. Posodobitev bo s seboj seveda prinesla tudi povsem prenovljeni grafični vmesnik Samsung One UI 2.0, ki je bil deležen številnih pozitivnih kritik.

Posodobitev na novi Android 10 se nedvomno splača, saj bomo z njo pridobili vrsto uporabnih novosti in možnosti. Med njimi najbolj izstopajo prenovljena aplikacija za zajem fotografij, novi vmesnik za upravljanje z gestami, možnost uporabe dodatnega obraza za odklepanje naprave ter druge manjše izboljšava, vključno s številnimi privzetimi aplikacijami in tistimi, ki so že prednameščene. Novi Android 10 z uporabniškim vmesnikom One UI 2.0 je na voljo preko sistema nadgradnje OTA (over-the-air). O razpoložljivosti nadgradnje pa nas bo mobilna naprava “obvestila” sama oziroma bomo to lahko preverili tudi ročno, in sicer v nastavitvah.

V mesecu aprilu je novi Android 10 že prejel pametni mobilni telefon Samsung Galaxy A20e (oznaka A202FXXU3BTC7), ta pa vključuje tudi varnostne popravke za mesec april. Naslednji na vrsti za nadgradnjo sistema na Android 10 bo Samsung Galaxy A10, ki pa bo prejel tudi varnostne popravke za mesec marec. Novi Android bosta prejela še pametna mobilna telefona Galaxy A10s z varnostnimi popravki za mesec marec in Galaxy A60. Slednjega lahko trenutno nadgradijo le uporabniki na Kitajskem, kmalu pa bodo posodobitev »težko« 1,9 gigabajta prejeli tudi drugi uporabniki telefona Samsung Galaxy A60 širom sveta.


Prijavi napako v članku