Telefoni
02.07.2019 10:12
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

To je novi Galaxy Note 10+

Od pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy Note 10+ se veliko pričakuje.
Od pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy Note 10+ se veliko pričakuje.

Čeprav se pametni mobilni telefoni družine Galaxy S10 še vedno tržijo kot za stavo, se zahtevnejši in poslovni uporabniki še vedno odločajo za model Galaxy Note 9, saj naj bi šlo za enega najboljših poslovnih telefonov doslej. Ker pa Galaxy Note 9 že nekoliko zaostaja za konkurenco, bo podjetje Samsung kmalu ponudilo v prodajo dostojnega naslednika. Govorimo o modelu Galaxy Note 10, ki bo javnosti uradno predstavljen 10. avgusta letos, in sicer v okviru Samsungove namenske konference. Poznavalci so sicer prepričani, da bo za novost treba odšteti več kot za model Note 9, kar mnogim ne bo všeč, visoko ceno pa bodo pri podjetju Samsung upravičili z uporabo kar šestih slikovnih tipal in zagotovitvijo podpore za mobilno omrežje 5G.

Za zahtevnejše uporabnike bo še posebej zanimiv model Samsung Galaxy Note 10+ (prej poznan kot model Samsung Galaxy Note 10 Pro), saj bo opremljen z nadvse zmogljivo strojno opremo in zanimivo obliko. Nedavno razkrite fotografije novosti namreč kažejo na to, da bo novost razpolagala s kar 17,1-centimetrskim oziroma 6,75-palčnim zaslonom ločljivosti 4K/UHD. Na sredni zaslona (na vrhu) bomo našli enojno spletno kamero visoke ločljivosti, medtem ko bodo robovi zaslona nadvse tanki. To v praksi pomeni, da bo naprava kljub velikemu zaslonu relativno kompaktna in se bo zaradi tega zlahka prikupila tudi nekoliko zahtevnejšim uporabnikom.

Na hrbtni strani pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy Note 10+ bomo našli kar štiri digitalne fotoaparate, pri čemer bodo trije postavljeni v navpičnem položaju, četrti pa se bo nahajal neposredno pod bliskavico. Trenutno še ni znano, ali bo novost še vedno razpolagala s 3,5-milimetrskim priključkom za slušalke, čeprav je zanimanje zanj iz dneva v dan manjše. Ker bo novost razpolagala z zaslonom AMOLED, bo po vsej verjetnosti nudila napredni bralnik prstnih odtisov, ki se bo nahajal neposredno pod zaslonom.

Poslovni Samsung Galaxy Note 10+ za evropski trg bo opremljen še z mobilnim procesorjem Exynos 9820 podjetja Samsung, z do 12 gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom z do 512 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Več o novosti bo znanega 10. avgusta letos, kot bo v okviru posebnega Samsungovega dogodka tudi uradno predstavljena.


Prijavi napako v članku