Računalništvo, telefonija
20.05.2020 06:21
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

To je novi AMD Ryzen 7 4700G!

Vrhunski procesor AMD Ryzen 7 4700G naj bi bil naprodaj še pred poletjem!
Vrhunski procesor AMD Ryzen 7 4700G naj bi bil naprodaj še pred poletjem!

Tokrat imamo odlično novico za vse, ki za poganjanje najzahtevnejših računalniških programov in računalniških iger prisegate na vse bolj inovativne procesorje podjetja AMD. Na spletu se je namreč pojavila prva fotografija procesorja AMD Ryzen 7 4700G, ki naj bi bil precej zmogljivejši od dosedanjih rešitev. Objava fotografije novosti pa dejansko kaže na to, da je dejansko le še vprašanje časa, kdaj bo novost zašla na prodajne police trgovin. Mnogi poznavalci so prepričani, da bi se to lahko zgodilo še pred pričetkom letošnjega poletja.

Procesor AMD Ryzen 7 4700G bo temeljil na osnovi zgradbe Zen 2 in bo izdelan s pomočjo izboljšane 7-nanometrske tehnologije, natančneje »7nm + EUV«. Ta naj bi za preračunavanje podatkov uporabljal kar osem fizičnih procesorskih sredic oziroma 16 procesorskih niti, količina predpomnilnika pa bo znašala 16 megabajtov. Vgrajena grafična kartica družine Vega bo zagotavljala polno podporo za grafično knjižnico DirectX 11 in prikaz slik z ločljivostjo 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Ta naj bi bila dovolj zmogljiva, da bo lahko v povprečju izrisovala 66 sličic na sekundo, kar bo dovolj tudi za nekoliko zahtevnejše uporabnike in ljubitelje iger.

Novi procesor AMD Ryzen 7 4700G naj bi pri polni obremenitvi porabil do 65 vatov električne moči. To pomeni, da bo kot nalašč tudi za sisteme za domači kino, kjer so zahteve iz dneva v dan večje. Trenutno žal še ni podatka o maloprodajni ceni novosti, verjamemo pa, da bo ta vsaj v primerjavi s konkurenčnimi Intelovimi procesorji kot običajno precej ugodna. Pri tem velja še omeniti, da bomo lahko novi procesor podjetja AMD lahko uporabljali le v navezi z osnovnimi ploščami, ki razpolagajo s sistemskimi nabori B450 in X470.


Prijavi napako v članku