Računalništvo, telefonija
09.08.2020 12:27
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

To bo prvi telefon s kamero pod zaslonom!

Xiaomi Mi 10 Ultra bo prvi pametni mobilni telefon s kamero pod zaslonom.
Xiaomi Mi 10 Ultra bo prvi pametni mobilni telefon s kamero pod zaslonom.

Že pred časom smo pisali o nameri številnih proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov Android, da razvijejo povsem novo rešitev, ki naj bi za vedno odpravila nadležne zareze in luknje v zaslonih pametnih mobilnih telefonov. Njihovi inženirji namreč že dlje časa delajo na inovativnem zaslonu, kjer bo spletna kamera neposredno pod površino zaslona, ta pa uporabniku seveda ne bo vidna. Kljub temu bo ponujala vse funkcije klasične spletne kamere, vključno z zajemom sebkov. Spletna kamera se bo namreč “aktivirala” pod zaslonom le takrat, ko jo bomo zares potrebovali.

Prvi proizvajalec pametnih mobilnih telefonov, ki pa bo ponudil izdelek s kamero pod zaslonom v prosto prodajo, pa bo podjetje Xiaomi. Novost bo opremljena s prodajno oznako Mi 10 Ultra in bo na voljo v dveh različicah, in sicer s keramičnim ohišjem ter prozorno zadnjo stranico. Telefon s keramičnim ohišjem bo na voljo v različicah 8GB/256GB in 12GB/512GB, medtem ko bo dražja različica s prozorno zadnjo stranico na voljo v različicah 12GB/256GB in 16GB/512GB.

Tudi preostala strojna oprema pametnega mobilnega telefona Xiaomi Mi 10 Ultra ne bo od muh. Ta bo namreč zajemala zaslon AMOLED z ločljivostjo FHD+, frekvenco osveževanja 120 hercev in novo generacijo bralnika prstnih odtisov ter mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 865+. Piko na i pa bo dala baterija kapacitete 4.500 miliamper s tehnologijo hitrega polnjenja moči 100 vatov ali celo 120 vatov in 55 vatov pri uporabi brezžičnega polnjenja. Tu bomo našli še številne nadvse uporabne podporne tehnologije, kot so Wi-Fi6, Bluetooth 5.x, NFC in še mnogo več.

Več informacij o nadvse zanimivem pametnem mobilnem telefonu Xiaomi Mi 10 Ultra bo znanih v prihodnih nekaj tednih. Čeprav bo tu šlo za zelo zmogljivo napravo, njena maloprodajna cena naj ne bi bila pretirano visoka.


Prijavi napako v članku