Računalništvo, telefonija
31.05.2010 12:47
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tisoč najbolj priljubljenih spletnih strani

Socialna mreža Facebook je trenutno najbolj iskana s strani spletnih deskarjev.
Socialna mreža Facebook je trenutno najbolj iskana s strani spletnih deskarjev.

Ker se merila, katera spletna stran je najbolj priljubljena, med seboj precej razlikujejo, so se pri podjetju Google odločili, da objavijo seznam tisočih najbolj obiskanih spletnih strani na svetu. Računalniški gigant je seznam pravzaprav pripravil na osnovi iskalnih nizov, ki so jih v njegov izjemno priljubljeni iskalnik Google vpisali spletni deskarji širom sveta.

Ker se je Google zaradi »higiene« sam izločil iz seznama, je vodilno mesto med spletnimi stranmi pripadlo priljubljeni socialni mreži Facebook. Drugo mesto si je prislužil spletni iskalnik Yahoo!, medtem ko je bronasta medalja pripadla spletnemu portalu Windows Live. Do desetega mesta najdemo še spletno enciklopedijo Wikipedia, portal MSN, spletno stran Microsoft, spletno stran Blogspot.com, portal Baidu, spletno stran Qq.com in spletno stran Mozilla. V seznamu tisočih najbolje obiskanih spletnih strani na svetu pričakovano (ali pač ne) ni slovenskih spletnih strani.

Pri podjetju Google so se za pripravo tovrstnega seznama odločili predvsem z namenom, da bi bil v pomoč oglaševalcem in internetnim strategom pri bodočih investicijskih odločitvah. Celoten seznam tisočih najbolje obiskanih spletnih strani pa se nahaja na spletni strani http://www.google.com/adplanner/static/top1000/.


Prijavi napako v članku