Računalništvo, telefonija
Tipkovnice in miške
Dodatki za računalnike
15.05.2024 08:50
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tipkovnica White Shark KATANA: premagajte nasprotnika s še večjim užitkom

Če redno igrate računalniške igre ali pa vsaj tu pa tam zaidete v igričarski svet veste, da je zmaga pogosto odvisna od hitrih odločitev in še hitrejših reakcij. V svetu iger šteje vsak klik.

Da bi se opremili za uspeh, smo v pisarno dobili orožje, ki nudi natančnost, hitrost in zanesljivost – tipkovnico White Shark KATANA.

Oblikovana za zmagovalne pohode

Tipkovnica KATANA ni le še ena periferna naprava. Z elegantnim črnosivim dizajnom dodaja prepoznaven pridih, pod prsti pa pravi gaming občutek, ki ga povzroči 100 mehanskih tipk OUTEMU RED. Kdor mehanskih tipk ni vajen, se bo moral občutka in nekoliko večje glasnosti klikov (v primerjavi z membranskimi) privaditi, pa vendar ni preglasna. Takoj, ko jo boste priklopili, boste lahko z užitkom in odličnim občutkom razgrajali v igričarskem ringu.

Odzivnost, ki odloča o zmagi ali porazu

Ko lahko milisekunde naredijo razliko, KATANA ne razočara. Mehanska stikala OUTEMU RED zagotavljajo odzivnost in natančnost. Z aktivacijsko silo 44,1 grama se vsak pritisk tipke zdi idealen. Hod tipk je 4 mm.

Anti-ghosting za neprimerljiv nadzor

Med igralno seanso je zadnje, kar potrebujete, izgubljen pritisk tipke. Zato KATANA omogoča anti-ghosting na vseh 100 tipkah, kar zagotavlja, da je vsak pritisk tipke zabeležen, ne glede na to, kako divje je igralno okolje.

Ghosting se lahko pojavi, ko tipkovnica ne zazna pritiska na določene tipke ali zazna napačne tipke, ker je bilo več tipk pritisnjenih istočasno. Anti-ghosting tehnologija torej zagotavlja, da tipkovnica natančno zazna vsak pritisk tipke, tudi če so pritisnjene istočasno ali v hitrem zaporedju. S tem poveča zanesljivost in natančnost tipkanja. 

Prejmete pa v paketu tudi priročen plastičen odstranjevalec tipk. Malenkost, na katero niso pozabili in jo lahko samo pohvalimo. Tipko lahko vsakdo odstrani z lahkoto, prav tako enostavno pa jo je namestiti nazaj.Prilagodljiva RGB osvetlitev

Pa smo prišli tudi do za gamerje tako pomembne osvetlitve. Tudi tu KATANA pokaže vse svoje čare. Poglobite se lahko v dinamično RGB osvetlitev v 16,8 milijonih barv. Vsako tipko lahko po želji individualno prilagodite kateri koli barvi, ki si jo zaželite. Ne glede na to, ali imate radi subtilen sijaj ali utripajočo mavrico, je izbira vedno vaša. In s programsko opremo KATANA je nastavitev želenih svetlobnih učinkov precej enostavna.

Kompaktna, a ima kljub temu vse

Dizajn Compact 1800 omogoča, da so čim več tipk stlačili v majhno območje, kar vam daje funkcionalnost polne velikosti tipkovnice, ne da bi ta zasedla “pol mize”. Compact 1800 pomeni kompaktnost in funkcionalnost v enem. Število tipk se nahaja nekje med kompaktno in polno velikostjo tipkovnice, tipke pa so razporejene tako, da izkoristijo vsak centimeter prostora. KATANA vključuje standardne tipke, numerični del na desni strani, funkcionalne tipke in nekatere dodatne funkcije …

Odstranljiv USB-C kabel dodaja češnjo na torti njene prilagodljivosti, saj omogoča enostavno povezovanje in odklop po potrebi.

Pomanjkljivost, če niste veliko za tipkovnico

V praksi vidimo pomanjkljivost zgolj v tem, da ni »slovenska«, tako da bi lahko imeli s tem manjše težave – predvsem, če ne veste na pamet, kje so določene slovenske črke in znaki na tipkovnicah, prilagojenih za naš trg. Torej Č, Š, Ž, pa pike, vprašaji, oklepaji in podobno. Rešitev so sicer lahko nalepke, s katerimi prelepimo tipke, ampak ob tem imamo pomisleke, saj takšna tipkovnica z njimi nekako izgubi svoj čar.

Življenjska doba (vsaj) 50 milijonov pritiskov

Pri White Sharku pravijo, da se na tipkovnico KATANA lahko zanesete tudi dolgoročno in ni vse videti super le na kratkem testu. To argumentirajo z življenjsko dobo 50 milijonov pritiskov. Izdelana je iz visokokakovostne plastike, kar se občuti že ob prvem rokovanju, priložen kabel pa je pleten, kar nas navdaja s premijskim občutkom. White Shark KATANA bi morala po vseh pravilih z vami prevoziti dolgo pot.

Priporočena maloprodajna cena na spletni strani podjetja White Shark je 79,90 evrov predstavlja dobro naložbo, je pa tudi konkurenca v tem segmentu kar velika.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem White shark.
Vas zanima več iz te teme?
tipkovnice za računalnik mehanske tipkovnice


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več