Računalništvo, telefonija
25.01.2012 07:56
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tipkovnica in miška iz stekla

Steklo Gorilla Glass bo poskrbelo, da vam bo steklena računalniška periferija služila za mnoga leta.
Steklo Gorilla Glass bo poskrbelo, da vam bo steklena računalniška periferija služila za mnoga leta.

Dobra novica za vse, ki obožujete nenavadno računalniško periferijo. Podjetje Giddings Product Development je namreč kot prvo na svetu pripravilo prototipa računalniške tipkovnice in miške, ki sta v celoti izdelana iz stekla. Pri izdelavi novosti je bilo uporabljeno visokokakovostno steklo Gorilla Glass. Tu gre za posebno vrsto stekla, ki je izredno odporno na praske, upogibanje, padce in pritisk.

Koncept delovanja steklene računalniške tipkovnice in miške je nadvse preprost in intuitiven. Novosti za zaznavanje položaja prsta izkoriščata učinek odboja infrardeče svetlobe med dvema slojema stekla (tehnologija Frustrated Total Internal Reflection). Ko se prst dotakne površine stekla, se infrardeča svetloba usmeri na spodaj leže tipalo oziroma kamero. Ta zazna položaj prsta in to »sporoči« računalniku. Podjetje Giddings Product Development zagotavlja, da je uporaba steklene računalniške periferije povsem primerljiva z na dotik občutljivimi zasloni, pri čemer je njihova natančnost precej večja.

Najlepše pri vsem tem je zagotovo to, da bosta steklena računalniška tipkovnica in miška kmalu na voljo tudi v prosti prodaji. Prvi primerki novosti naj bi na trg prispeli že v mesecu maju. Podjetje Giddings Product Development ocenjuje, da bo za nakup steklene računalniške periferije potrebno ošteti okoli 120 evrov. O uporabnosti in lepoti steklene računalniške tipkovnice in miške se pred pričetkom prodaje lahko prepričate tudi sami. Videoposnetek je na voljo na spletnem naslovu http://goo.gl/ALy2H.


Prijavi napako v članku