Namizni računalniki
27.07.2011 09:20
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Resne težave s trdimi diski v novih iMacih

Ali Applovi izdelki iz leta v leto postajajo vse manj kakovostni in zanesljivi?
Ali Applovi izdelki iz leta v leto postajajo vse manj kakovostni in zanesljivi?

V zadnjih nekaj letih je bilo na račun izredno slabe kakovosti Applovih osebnih in prenosnih računalnikov izrečenega veliko. Kot vse kaže se inženirji podjetja iz Cupertina iz tega niso naučili ničesar. Apple je namreč pred kratkim na uradni spletni strani objavil obvestilo, da so trdi diski Seagate kapacitete enega terabajta neprimerni in da jih je potrebno čim prej zamenjati. Sporne trde diske je podjetje iz Cupertina v osebne računalnike iMac vgrajevalo med majem in julijem letos.

Trde diske Seagate kapacitete enega terabajta se vsekakor splača zamenjati, saj ti pod določenimi okoliščinami odpovedo in vsi podatki so v trenutku izgubljeni. Do zamenjave trdega diska so upravičeni vsi, ki so kupili 21,5-palčni (54,6-centimetrski) oziroma 27-palčni (68,5-centimetrski) model osebnega računalnika iMac med majem in julijem letos. Za ta namen je podjetje Apple pripravilo celo namensko spletno stran, ki je dosegljiva na spletnem naslovu http://goo.gl/Dvzff. Tu lahko kupci računalnikov iMac preko serijske številke preverijo, ali so upravičeni do zamenjave okvarjenega trdega diska Seagate kapacitete enega terabajta .

Če ste ob nakupu osebnega računalnika iMac pri registraciji vpisali vaš elektronski naslov, vas bo podjetje iz Cupertina samodejno pozvalo k zamenjavi trdega diska. Časa za zamenjavo je več kot dovolj, saj bo Apple program izvajal do 23. julija 2012. Kljub temu z zamenjavo ne gre odlašati. Zamenjava trdega diska Seagate kapacitete enega terabajta je seveda brezplačna. To žal ne velja za podatke, ki so shranjeni na njem. Zaradi tega vam priporočamo, da si pred odhodom na pooblaščen Applov servis izdelate varnostno kopijo.

Vas zanima več iz te teme?
Apple računalniki

Prijavi napako v članku