Računalništvo, telefonija
Telefonija
Slušalke
Dodatki za računalnike
07.12.2022 15:08
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Test zvočnika Tronsmart Element T6 Max: dober za domačo uporabo

Tronsmart je podjetje, katerega smo do sedaj poznali bolj po prenosnih baterijah, polnilcih in podobno, manj pa po zvočnih napravah. Kako se odreže njihov Bluetooth zvočnik Tronsmart Element T6 Max?

V mesecu, ko si bomo želeli preglasiti vse nadležne božične pesmi (Mariah Carey in podobno), je Bluetooth zvočnik Tronsmart Element T6 Max kot božji dar. Še preden smo sploh odprli embalažo, smo vedeli, da gre za ogromen (140 x 140 x 193 mm) in zajeten (2 kg) zvočnik. Takoj smo se vprašali, kako bo velikost vplivala na prenosljivost. Po dobrih dveh tednih uporabe lahko z veliko mero gotovosti rečemo, da ne bo vaš redni spremljevalec na potovanjih ali krajših gorskih izletih. V domačih prostorih njegova okornost ni težava, saj ga lahko brez večjih težav premikate po prostorih.

Zunaj, čeprav ima IPX5 vodoodporno zaščito, pa nismo našli pravega mesta zanj. Za shranjevanje v nahrbtniku, medtem ko pohajkujemo, je enostavno prevelik, pretežak in nerodne oblike, zaradi katere smo ga vedno čutili na našem hrbtu. Če se odpravljate na daljše potovanje in imate zanj prostor v avtomobilu, potem je lahko odličen zvočni spremljevalec, seveda če na odmoru nameravate uživati v multimedijski vsebini. V tem primeru ga lahko pospravite v priročno vrečko, ki jo dobite priloženo v embalaži.

Robustnost, ki jo nakazujeta velikost in teža, se nadaljuje pri izboru materiala. Ohišje je izdelano iz aluminijeve zlitine in trpežne tkanine, pod katerima se skrivajo 8 pasivnih radiatorjev, 4 visokotonci in 1 nizkotonec. Rezultat je 360-stopinjski zvok, ki lahko povprečno velike prostore napolni z bogatim zvokom. Kakovost izdelave je na dotik odlična. Nismo preizkusili, kaj se zgodi, če bi spustili zvočnik z višine, ampak glede na robustnost Element T6 Max se bolj bojimo za talno površino kot za sam zvočnik.

Z zvočnikom se boste v večini primerov povezovali preko Bluetootha (5.0), na voljo je tudi funkcija NFC za tiste, ki imate združljiv pametni telefon. Tretja možnost je AUX kabel. Ni podpore za microSD kartico. Na vrhu zvočnika Tronsmart T6 je zaslon na dotik z vsemi potrebnimi gumbi za upravljanje: predvajanje/pavza, glasnost, Bluetooth, mikrofon (za sprejemanje klicev in vklop glasovnega pomočnika), spreminjanje profilov izenačevalnika. Za upravljanje je na voljo tudi aplikacija, ki pa je dokaj osnovna.

Tronsmart Element T6 Max: zvočna zmogljivost

Kaj pa zvok? Prej omenjena postavitev radiatorjev in zvočnikov je kriva za bogat, uravnotežen prostorski zvok širokega razpona. Skupna moč vseh zvočnikov je impresivnih 60 W, dodatna prednost večjega ohišja. Čeprav smo na začetku grajali njegovo prenosljivost, 360-stopinjski zvok zveni impresivno tudi v zunanjih prostorih. Zvočnik Tronsmart Element T6 Max uporaba tehnologijo SoundPulse, ki naj bi v teoriji odpravila vsa morebitna popačenja. Vpliv tehnologije SoundPulse nismo mogli testirati (ni možnosti za vklop/izklop), ampak na splošno je zvok dober. Vokali so čisti, tudi pri visoki glasnosti, basi privzeto dovolj močni in udarni (v bližini zvočnika se vibracije dobro čutijo). Ročnega izenačevalnika ni (tudi v aplikaciji ne), izbirate pa lahko med tremi prednastavljenimi profili: Globok bas, ki še dodatno poudari nizke tone (morda malenkost preveč), Uravnotežen zvok in 3D zvok, katerega smo uporabljali za gledanje serij in filmov.

Pri vsakem zagonu je privzeto uporabljen Uravnotežen profil, s pritiskom na gumb (ali v aplikaciji) pa lahko preklapljate med vsemi tremi. Manjša pomanjkljivost je, da ni nobenega indikatorja na zvočniku, kateri profil je trenutno v uporabi. Ko smo se navadili na različne zvočne nianse, smo po občutku prepoznali, za kateri profil gre.

Bluetooth zvočnik Tronsmart T6 Element Max ima možnost stereo zvoka, tako da ga združite še z enim identičnim zvokom. Tega nismo imeli priložnost preizkusiti. Si pa lahko predstavljamo, da bi za zelo malo denarja lahko sestavili kar spodoben zvočni sistem.

Še ena prednost večjega ohišja je večja baterija. V tem primeru gre za kapaciteto 12.000 mAh, kar po podatkih proizvajalca zadošča za do 20 ur pri 50 % glasnosti. Naši rezultati so se zelo približali tej številki, vendar smo v povprečju poslušali glasbo pri večji glasnosti. Zvočnik potrebuje za polno polnjenje približno 6 ur.

Komu bi priporočali zvočnik Tronsmart Element T6 Max? Če iščete prenosljivost, poglejte drugam. Če vam prenosljivost ni prioriteta, gre za zahtevano ceno zelo dober zvočnik. Postavite ga optimalno lokacijo v dnevni sobi, spalnici ali računalniški sobi, in poskrbel bo za zelo prodoren zvok.

Kje ga lahko kupite?

Na spletni strani GeekBuying ravnokar poteka akcija, v kateri lahko dobite Bluetooth zvočnik Tronsmart Element T6 Max za zelo ugodnih 55 €. Pri tem morate uporabiti promocijsko kodo NNNTRONT6M. Zvočnik vam pošljejo iz evropskega skladišča brez dodatnih dajatev, v akcijo pa je vključena še brezplačna poštnina.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Brezžični zvočnik


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več